「劇透注意」艾爾登法環Elden Ring劇情討論區

1001 回覆
113 Like 19 Dislike
艾爾登之王其實係做D咩

龍王個追憶有寫係GODFREY, the first elden lord之前, 龍王已經係艾爾登之王

即係elden ring出現前已經有elden lord?
有D亂
法環應該係外神打贏龍族之後為咗統治交界地整出嚟
所以喺新嘅制度下 godfrey就係the first elden lord
鳩估:
-可能艾爾登就係成個交界地嘅名?
-將godfrey叫the first elden lord 都有令人遺忘龍族先係原本嘅elden lord嘅可能 從而鞏固外神嘅政權
賢者有劇情可以打死?
定爆機前特登殺晒D npc果種打死?
反而想知個世界啲普通市民係咪已經死晒
得啲士兵同小貓三四隻npc冇事
風車村民好開心跳舞
食糞者點解同黃金樹d人咁大仇口
無做到佢支線
有無講過點解?
似係俾同族排擠 所以想詛咒所有人
佢把大劍都係用巨人脊骨造
至於點解會食糞 我估係俾同族用體型差距嚟欺凌 你自己諗吓係點
吓 嗰班怪物嚟喎 都唔係人
黃金律法有咩用?有同無對世界有咩影響?
Elden Ring同黃金律法有咩關係?
原來係咁
佢套衫成身都係惡兆果D角
惡兆個咒似係佢到黎?
把野話佢樣衰wor...
佢本身出世都可能已經中左咒
巨人族差唔多比黃金樹家族殺晒或做晒奴隸
自己google死眠支線啦
啲2賜福咪俾咗指引你

大地圖有指向,現場實物又有條光飄浮
睇完#238
又或者有另一種可能
就係想幫族人報仇
所以個順序係
黃金家族捉哂啲巨人奴役佢地
滅洛斯因為身型嬌小 冇俾黃金家族放在眼內 搵下水道囚禁住就算
跟住佢只可以食糞維生 亦都喺下水道搵到巨人脊骨造劍
等主角放佢出嚟 再去詛咒其他人

我覺得呢個會解得好啲 多謝騎空士巴打提醒
只係唔知滅洛斯食糞係幾時開始 知道嘅話可以再準確啲
你睇惡兆王物品描述
佢真係全game最可憐角色
人偶係
目前好少資料既

夏玻利利
第一位癲火人
附咗血指獵人身

蠻種女戰士
疑似係葛孚雷後代
玩開魂唔難,今集難在支線既派生路線
eg隻亞人,你唔會知比個垃圾泥頭會令佢一路留係你身邊。9成人都係比舊野佢去重生

呢集陰到cls
民風純樸
第二點唔係疑似,肯定係
全部野都可以自己睇tim 咁你咪入呢個post
幾百個道具miss 叫人重睇 咁辛苦你咪唔好答我
到底羅傑爾係成單野個角色係點
定只係過客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞