「劇透注意」艾爾登法環Elden Ring劇情討論區

1001 回覆
113 Like 19 Dislike
用黎去雪原->聖樹地圖 大到仆街慢慢玩
「黑劍 瑪利喀斯 我以為係野獸神殿npc
打完之後去睇下 npc重係度
但係我去完雪原打完索爾城條撚屌之後佢又俾多咗個聖樹秘密符節(左)
真係唔知做乜鳩用
龍王本身四個頭
點解小紅帽調靈女頂小紅帽會飛左去接肢餵狗堆屍區果到 定唔係同一頂黎
記得件裝個故事係只要離開王室既人就會戴住
同樣代表比王室放遂 好似係
去返升降機個邊解地圖
老婆菈妮右眼盲唔係關個人偶身體事咩 個人偶身體好似唔係佢本身果個身體黎
有冇link 師兄 想睇
我理解瑟濂個句有啲唔同

城主本身要殺瑟濂,但因為要睇住將軍暫時去唔到,而瑟濂知道當將軍死左既時候,城主一定會黎殺佢

當將軍(星星)死左,城主恢復自由,瑟濂就要面對冇人幫就一定死既命運。

所以呢到個 命運 未必泛指所有命運,應該講緊瑟濂個人既情況。

Btw 輝石我同巴打一樣諗法
仲有邊一邊地圖可以解
頂紅帽最後有寫名架喎

紅帽係睇唔到賜福指引嘅王室戴 (即係玩9佢,搵個藉口叫佢去交界地,踢佢出家門。佢連自己要去邊都唔知,只能夠無目標地漫遊)

藍帽係睇到賜福指引嘅王室戴
呢個就真係有機會跟住道光行,爭到做elden lord啦(夠打的話)
話係廢案,啲人解包搵到聲音檔,本身係兩姐妹兩2個靈魂用一個人偶身體(所以4手),講野時係有2把唔同女聲

實際版cut到得返1人,啊妹個名只出現喺3塔個塔名入面
果時上網睇完解曬斷手妹個任返去搵養父佢會係到喊點解女武神同斷手妹要離開佢係咪討厭佢 明明斷手妹差小小可以成為花(可能係指女武神腥紅腐敗果朵花)
之後我見好似中左bug佢唔喊 我咪試下拎個盾輕輕力打佢一拳試下 點知打一下就死左
就見到佢原來真身係蟲黎 死之前講左句 呢個世界咁多蟲 殺多我呢隻唔多吧
另外養父之前無啦啦有得學蟲招飛彈已經奇怪
究竟癲火巫女係點落地底
你幫佢開左路
同一個升降機 舉符節個陣㩒左右方向鍵會用另一塊 會去雪原既另一個方向
d 怪我無殺wor
一車車惡兆仔係路上
嘩屌,乜野game黎
右邊個塊係邊搵?
索爾城
百智條𡃁企門口個骨甲佬係咪因為我拎左白金村收埋果半邊秘密符節而追殺我 而呢個亦都係百智點解派人屠村既原因 但點解百智知我拎左果半邊符節好似都無咩反應 但佢條𡃁就追住我殺
同埋白金之子又係咩嚟 有個狼女係佢死左後可以拎佢骨灰寫住佢係白金之子 之後係秘密雪原左上既離教廢屋又有個生得好大隻既話係狼女個妹 俾個初始淚滴佢就係狼女既使命 唔係好明
其實係應該可以的
如果熟ds故仔嘅會知道DS3嘅dlc就係想講燒左一個世界+有顏料(黑暗靈魂)就係可以創做一個新世界出黎(無限loop)
如果癲火想創做火嘅世界應該就係DS嘅火之時代
所以癲火先想引主角燒左交界地呢個世界
利申9up
我理解係百智派佢殺你搶符節
因為你係新入圓桌嘅褪色者,不可信
但佢條𡃁死咗,佢唯有扮無發生過,係條𡃁獨斷獨行
最尾你點咗永恆之火返去王城打法環
第一個阻你嘅就係百智
佢話「無諗過係你
瑪利卡係想不變
大家應該掙扎求存」
百智應該一直想阻止人破壞法環?
所以一路暗使橫手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞