[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#78 開始多人買Moon

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
U2422h
我嗰陣都係星期五訂星期一確認星期二製造
你嗰隻係新款+dell應該係最搶手嘅款
一個月係正常
S2722qc我上星期問都要成個月
想知黑色同漏光表現
部C2有消息幾時出未
試下先
U2422H sales報幾錢?
感謝
但其實270Hz會唔會太誇張
同埋我係想買多隻做dual mon 如果係咁我用依個價錢上4k有無選擇
用返舊mon打fps 睇戲玩3a就4kmon
不過唔知3070玩唔玩到4k
想買隻 ultrawide (21:9) 1440p mon, 會 home office 同打下機 (唔玩 FPS), 但張枱唔係好夠大 , 想問下有冇 30 吋以下架? 見大部份都係 34" 起...
如果真係冇出, 你地會 suggest 用 29" 21:9 1080p 定係 27" 16:9 1440p mon? 唔該哂~~
你唔係下下追求極高畫質咪得
(利申: 之前係用緊陳年 Phillips 230E, HPZ22n 同Macbook Pro mid-2015, 可能唔太準確)

可能之前D mon 太爛, 個 分別 係超明顯。因為夠黑, 所以彩色黑色 contrast 超明顯。就算睇 720p 或 FullHD片, 明顯地比較有立體感同可以感受到個 texture。用左 動作片黎比較 U2723, Macbook pro 2015 同普通 HD mon, 會清晰留意到液體流動嘅紋路, 而且相同色系深淺對比都亦非常清楚, 風景相細節亦能顯示。(已前有玩開圖像處理)。
有呢報2100
漏光要今晚夠黑再試
好詳細
有冇可旋轉4kmon推薦
低階至高階都有可旋轉
睇你要咩
S2722QC 上星期四落單,今日送到
睇黎琴晚落香港係大貨。 如果錯過左, 呢兩個新款mon 可能又要等貨
睇完巴打包膠 笑左
搞到我都好期待....我用緊隻mon同你之前隻philips mon差唔多level
咁快
佢嗰日水鳩我一個月
屌Samsung 垃圾mon 長期睇到我隻眼好唔舒服
Dell嗰隻望落舒服好多
你有邊兩隻?
隻U2723qe 除左個contrast 靚, 色彩都比較自然
不如你都講下S2722QC個表現?
你直上OLED應該好震撼
訂左eve隻 4k 144hz 黎試
希望暑假前收到
下年暑假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞