[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#78 開始多人買Moon

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
有冇人夠膽而家就狗衝
貴成半
同問 或者32吋都可以考慮
但價錢係咪貴幾千?
只係擔心28 睇4K啲野會細
唔會細
因為我本身用緊27吋
咁睇黎我可以aim 28吋嘅4k
上面另外位巴打條list 有冇邊款ok?
或者黎緊有冇啲係值得等 都係想等消費卷用黎買

同埋另外想問如果個mon有type C 我手提電腦駁係咪就連hdmi都唔洗 一條線過 (唔係macbook)
M28u
呢隻你上網爬下文睇吓啱唔啱,呢隻有有個問題就係input lag比較嚴重,但部嘢都算幾全能,應該係同acer 同華碩tuf 果幾隻同一個tier, 同lg gp比應該差小小
IG GP係咩意圖
Lg 27gp950
m28u衰qc
amazon有問題即退
我自己有買,上年7月入手的,so far都未有qc problem,希望未來都唔會遇到
我上左幾年mon post
睇用家反映
技嘉真係特別差
Thanks for your recommendation
今晚再做多少少功課先, 主要都係想買現貨...
依輪玩Horzion一路向西成日同屋企人爭電視, 所以先話想買過隻MON
其實我都唔知邊隻有現貨,只係俾多個選擇你
睇咗幾日 應該買 u2723qe算
同價位冇乜其他選擇
LG 27GP950穩陣過一眾群創機種(M28U,VG28UQL1A,G70A)但貴又少貨
XG27UQR,XB273K,27GN950都唔差但冇HDMI2.1
係,但我見而家price.com 有成萬蚊
amazon都淨係搵到GP850 / GN950
GP950之後仲有D咩選舉係比較好
睇黎我應該要係 "三叔 Odyssey G70A | 共石 TUF VG28UQL1A | 共石 ROG STRIX XG27UQR" 依3隻入面揀了...

GN950of7HDMI2.1, Predator個隻就over筆直...
仲有一個問題就係, 依家好似有假GE HDMI2.1....
真GE好似係叫HDMI 2.1a....
VG28UQL1A有全速HDMI2.1
都係共石, 敗家眼個隻唔會好D咩
我睇價錢好似同TUF個隻差唔多
XG27UQR唔計冇hdmi2.1真係好D
友達面板
無野了, 原來得HDMI2.0...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞