[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#78 開始多人買Moon

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
平就得
原本話2-7pm 收貨, 運輸突然話轉十點
收完貨拿拿臨砌完即用, 屋企返工少左隻mon真係好煩。
一用就發現不得了, 至少對眼無咁攰。
(屋企部電視只係 cheap cheap 40" LeTV )
巴打有無話點解揀U2422h想買個mon work from home
電器幫,可唔可靠?我見佢VG289Q減價

部PC 淨係BIOS 有畫面, 顯示唔到Windows
唔知係咪條HDMI線太舊

USB-C 連公司部手提電腦就無問題
同之前部22’’ LG TV 差好遠
都可能
但呢隻真係好接近 imac
黎緊仲會出 glossy version
Samsung 一隻18 19年款2k 144
Dell u2422h
Samsung型號長到都唔知邊個係型號
Samsung va panel 但係着黑色都好似唔夠dell u2422h好
我要將佢校暗啲同埋較低啲black equalizer 隻眼先冇咁唔舒服
Dell完全冇呢個問題
想問下我係傳統嗰隻電腦檯,檯面得個圓形窿,如果裝mon臂,係咪一定要另外鑽個大窿?
我睇片明明用部1080P 既mon 睇佢啲display都震撼到自己
唔知實物會點...
成3月都仲未有消息幾時出
想要多個Mon做嘢
但係因為仲係學生所以唔要4k
之後自己又想買顏色靚啲既mon 去做editing
Dell u series monitor 不嬲出名qc 好+色靚
見佢u2422h有tuv 認證
近排自己散光都深左
又可以打直擺 3年上門保養
之後我睇asis full he monotor 除咗gaming pro art
其餘都做得麻麻加唔可以打直
Proart 16:10 + 嗰隻評價麻麻
Proart 就貴dell 少少+保養冇咁好
Gigabyte 出名qc 差
Lg boc panel
我覺得可以同u2422h一戰嘅只有
Proart 同埋benq
Eizo 應該就最好
但係嗰個價錢我不如s2722qc
之前有人講過都係誠哥旗下
我暫時未喺嗰度買過嘢 建議可以做多啲資料蒐集
買過earbuds 用左成半年都仲好好地
叫sales 報個價先
aw3423dw 香港幾時有行,好想狗衝
唔洗鑽大
有1~2cm 直徑已經裝到
等x32fp開團
VG289Q
最好唔好如期佢太靚
即是你用專業用途嗰啲
其實分別上都唔會算太大
因為好少source真係會咁靚
同埋佢dci-p3係唔夠100%
最好vg289q
千祈唔好貪平買Benq around 2100嗰隻
難怪之前做功課,Samsung 好似唔入流
試清楚d port,試過公司買mon,Dell 25” 2k mon,前後換左三隻都有壞
其他牌子嘅工業用mon 都試過 HDMI Port ok,但係 display port 經常花畫面,但只係一隻兩三個月年齡嘅 mon
高階機都唔會有100% dci-p3覆蓋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞