[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#78 開始多人買Moon

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
Portable Monitor打Switch有冇推介
有得諗喎, 我研究下先
想問下有冇清知mon臂可唔可以唔夾枱面,打直咁夾木板
打直咁上螺絲得唔得
有冇話咩原因?
同埋我睇va panel係唔係會打則睇會反光?dual mon應該就會打則少少用
差1-2%應該冇咩人睇得出
g3223q
唔係miniled
似係dell版既pg32uq
g3223q係fast ips
唔通友達新面板?
之前好似有人講過pg32uq會轉友達新panel
應該就係呢隻
同埋dell有聽意見
加咗srgb同dcip3 mode落去
早幾日京東12999送alienware 千五蚊果個keyboard 同 mouse
宜家優惠過左
咁都成16k港紙要啲垃圾鍵盤滑鼠做咩
唔明點解個post咁多人考慮要take risk喺tb jd 買moon,唔係平好多又要俾佢啲暴力快遞運落黎甚至再要搞集運,保養又麻煩
冇記錯M28u同vg28uq係同一塊panel
用過M28u QC差
LG 27GP950之前都多人推 不過俾人炒起左
Lg 嗰部有啲out bud 咁師兄覺得M28U黑位表現點?睇戲嗰方面
我一買返去開機已經發現燒咗即刻拎咗去退
入咗XG27UQR
XG27UQR 我見價錢都係$7000到,佢個表現點?
Lm
而定望就望x27s出左過兩個月
外星人跟上mini led 27寸/32寸
有無人用過呢隻mon?port又齊,唔知質素好唔好

https://evedevices.com/pages/spectrum-order
聽日買 2399RMB ~ $2950 連埋運費 3100左右
dell就唔洗京東買啦
其他牌子代理定價好撚仆街
可以貴台灣大陸30-50%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞