[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#78 開始多人買Moon

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
我見仲有多人推vg27aql1a
咁可以narrow down mag274qrf vs xv272u (哩隻好似rting幾高rating)
rtings係XV272U KV 唔係同一款
acer D型號係睇死人的
吹脹 ..... 咁xv272u kv唔見有得賣
QD貴好多
講多少少
新仔真係唔識,如果要排,邊個好啲
我諗住non qd version 係囉 more dor more dor
睇左好耐
有無巴打推介 32" MON,主要文書YouTube for WFH
用開IMAC 5K(發覺完全用唔哂),但會賣左佢,所以要買MON
有無推介 ,筆直 4K 內
遲下都有5k啦
我上星期買 佢啱先話今個星期四會送貨
你星期幾買因為我星期二買仲hold 住左
上星期三

24.5係咪基本上係買牙石?
想問埋viewsonic嘅話點睇?
XG2405好似都唔錯咁?
我都係星期三買,都係hold 住左。。
xg2405都係24吋 唔掂的
24.5 price見得到既有
Asus vg259qr
Acer VG252Q Sbmiipx
Benq ex2510
lenovo xiaomi (唔考慮)
Acer應該平D
仲有個HP omen 25i不過好撚貴
同人地1080p 240hz差唔多
無bug

比想像中高質

早兩代u 系mon 有嚴重拖影
今次依部效果好左好多,感受唔差過原生144Hz 既mon 好多
呢排想買個4k mon用黎玩PS5同駁Mac mini
想請教下M28U呢個mon好唔好?
4k 144hz 色好似都唔錯 同埋個type c頭應該可以用黎駁Mac mini?
仲有冇其他好選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞