[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#78 開始多人買Moon

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
邊度仲有現貨巴打
我見好多都缺貨
*** 部neo g9 真係好撚正 唔講得笑
圖?
有冇高手可以幫下比D comment please .. 新手唔識
S2722QC 唔肯定係唔係dell自己個隻smartHDR
啲色出黎會好怪
你如果睇重打機畫面唔建議揀呢隻
冇mini led一律唔建議開HDR
有無巴打用緊三叔隻m7? 想買隻黎WFH 做野+ 打機/ 睇劇,好唔好用?
有冇技姦G27Q既苦主 買完返黎先知佢有條黑邊係個MON隔離 仲要勁撚粗 CLS

PS 圖FROM REDDIT
如果聽日APPLE 出新MOON , 應該會有120hz + mini led
請問下用家
有gsync 同冇係咪真係咁大分別
34" 21:9 1440p 有gsync 同冇既話有乜推介
其實有冇地方收舊mon
隻mon未壞又冇位處理佢 買唔到新mon
個人覺得冇分問

利申: 眼殘
肥花/ carousell

再唔係就直接賤價賣俾收賣佬
我而家用緊幾年前隻32吋1080p mon
用落好地地但想換隻4k mon
主要用黎睇下youtube 做下文書野 機只會打d 光榮舊game
$4000內有冇好介紹
嘩 屌....本身已經跟左條框線 仲要再加
但apple mon 應該冇g sync?
Me too.
我諗緊 S2722QC.. 有埋type C 頭.. 幾方便
一係就2年前出既 VG289Q
type c頭主要用途係乜
肯定冇

同埋一定貴到仆街, "平價版Pro Display XDR "好似2499USD
$4899有新panel ips black喎
真係平野冇好
咁我再睇下先 謝謝你
打ps5 我主要用部lg c1 55打
所以打機個part 電腦隻mon反而冇乜點考慮過
為咗USB-C 簡咗S2722QC
HDR 開咗都好似冇乜分別
同埋唔多片支持(Netflix)
連Laptop 一條線搞掂,仲可以充埋電
WFH 家陣好有用
其實係正. 但如果S2722QC 就$3399.. 差成$1500 我1516左好耐.. 個色水係咪真係分別超大.. 我本身又唔係超級講究. 當然色靚D 會開心D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞