[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#78 開始多人買Moon

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
筆直?要直定曲Mon?揀返LG牌?
budget萬五內,牌子同曲直都無所謂,諗住買隻大過32吋既4k 144hz黎打機,如果無咩選擇唯有買番32 吋
42吋
34吋冇
你岩Google望左望好似得x32fp支援4k 160hz,記錯之前睇果堆都係34"咩UHD/QHD係2K黎
我會揀XG27AQ
VG27AQL1A色準差不考慮
冇MINI LED背光唔好咁期待HDR表現
XG27AQ冇行貨 AMAZON連運貴 568USD
*連運費
有巴打講左34" 4k無,我記錯之前睇果堆係咩2K/QHD黎,唔好意思巴打
唔緊要,我自己都以為LG38GN850 係4K MON黎,睇黎都係買番32 吋既4K144,唔知黃金邊隻會有現貨
唔該哂,咁如果係xg279q呢,因為唔太想Amazon買
見xg279q又差啲咁但係
岩岩Google見有幾隻都寫4K,㩒落去睇Spec.就原來係60Hz黎如果唔想落去慢慢逐間問你就睇岩邊幾隻㩒price個網問下。
XG27AQM
貴成千,再睇下先唔該哂
同xg279q同價喎
其實兩個MODEL分別係邊
係喎,眼殘睇錯
170 VS 270hz
想問埋佢2k 270hz如果3060ti跑易唔易上到去?
啲FPS低姐
S2722QC vs VG289Q. 點選擇好?
70% 睇片文書, 30%打下PS5
新手lm
而家成日都話10-bit panel
但好多check真啲先知都係8bit+ FRC (X32 FP、U2720Q、U2723QE etc)
點先知邊啲係真10-bit
一般人唔需要真10bit 反應慢同效果唔明顯
要真10bit我可以舉幾個例子
EX3210U
MPG321UR-QD
PG32UQ
PG32UQX
PA32UCX-PK
PA32UCG
邊方面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞