[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#78 開始多人買Moon

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
咪普通27吋1440P水平
不過會見到紅綠像素點
Dell P2423DE 點睇?想用黎work from home 同睇戲
原來係甘,等我用後報告下你知。
但係話說我最後買咗AOC Q27P2C
都係65W,,多d port ,平D,不過無保養,我搏佢唔壞。同埋Dell真係等好耐。
想問下24吋 FHD 144hz Mon係咪無乜好選擇
睇嚟睇去好似都係得Asus VG258QR同Acer VG252Q比較好D?
PA328CGV vs U3223qe

邊隻好,今日岀街睇左u3323qe,因為佢個低藍光,好似搞到d色無咁靚,有無用緊u3223qe or 27巴打可以講下
開左低藍光模式?
U3223qe正路好過PA328CGV
個個人話低藍光係無得switch off
睇返#342
有人用緊27吋 D色好靚
u27同u3323qe都好似硬件低藍光
所以無得熄
Asus要vg259qr先岩
老實講吹大左,就算110ppi唔聞mon都無可能見到像素點啦下哇
唔上埋240hz?
一定係c2 唔洗諗
老實講 1440P睇唔到像素點 就唔會有細尺寸4K/5K MON啦

https://youtu.be/ba9u6uhfgQw
美國都好似開始上緊c2 55"或以上型號,42/48好似4月先上

uk currys 1299gbp
https://www.currys.co.uk/products/lg-oled42c24la-42-smart-4k-ultra-hd-hdr-oled-tv-with-google-assistant-and-amazon-alexa-10236028.html
其實平常睇文字唔係完美/邊緣發虛就即係像素不足 (mac os字體渲染好d 會冇咁明顯)
1440p用家可以留意下
240hz 係咪AOC果部24G2ZE
我等燒肺券屌vg259qm
你用開咩模式?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞