[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#78 開始多人買Moon

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
睇下劃乜野圖, 動畫一定唔夠
插圖, 漫畫可以接受 ok 嘅 (識人平平地兩隻 U27 series)
而家24吋1080p 144hz mon
除咗aoc 24g2
msi g242係咪都唔錯
定有其他推薦?
都係2k樓下玩下fps game
Lm

2k 144hz 有乜好推介
今日搵dell sales 落單u3223qe
ship date 3月26,delivery date 4月11
運咁耐會唔會有機會提早
我隻U2723QE delay
我前幾日買 U27 已經要delay 1星期 3月中變左3月尾
s2722qc本來預聽日到變左4月7
用緊隻27GN950 岩岩一年多d,DP突然冇反應(有光長著黑畫面但冇出no signal), 轉用HDMI出正常。

無插住DP線但插住HDMI既情況下都係自動跳去DP個邊長著黑畫面,要關左自動切換手動set做HDMI先用到。

起初以為壞線但因為得一條DP線試唔到,但覺得好似唔係好正常,個mon好似detect到有條DP線插住咁,呢個情況係咪似壞mon多?
無限筆直?
aw3423dw
想請教
預算3000
msi optix mag274qrf 好唔好?
Thx

筆直二千大洋左右
垃圾moon, 16:9 既話衝左啦
感謝
線同 port 都有可能,一定要有多條線先可以 confirm
內地都開始多確診,加上廣東好多人要隔離,少左運輸所以可能要延遲
啱啱買左 u2422he
我都睇緊MAG274QRF.. non QD 版.. 好似幾好. 3000蚊.. 2k 165Hz CP 好高我覺得..
本身想買4k S2722QC 都係$3400.. 但得60Hz. 本身自己電腦粒GPU又唔係勁, 怕浪費左個4k..
搵D 24.5吋既好D 友達面板
24吋應該全部大陸熊貓面板
vg259q
想請教下
主要用嚟執相 睇片 4k 27"
U2723係咪最好選擇或者有冇其他推介
巴打你買左幾錢呀?
請問各位大佬,小弟依家用緊gtx1060,AOC 1080 mon。黎緊想upgrade 成部腦。到時會換rtx 3070 +i7.
依家想先換個2k mon先,budget 3000左右。想問有咩推薦,定係我可以買4k
2k 144hz 我睇緊 mag274qrf
好似哩個價佢都叫做幾cp 值最高
我都同樣狀況
考慮緊 MSI mag274qrf
Acer XV272U Pbmiiprzx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞