[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#78 開始多人買Moon

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
我關咗都閃閃下代表咩
雖然用閱讀mode,之前都唔見,係最近無啦啦閃
同埋轉PS4 hdmi都有閃嘅情況
係咪夠鐘換moon
呢隻我都有留意
支那dell 12999
係咪基本上冇對手
thx
Thanks 聽日出黃金睇下有冇現貨
除咗唔係4K之外冇缺點
曲面係唔係就睇自己
你係咪 淨係白底時先有即光即暗既閃?(我之前係咁 後來熄左慳電就搞掂)

你試下重新抽插啲hdmi線…

如果都繼續閃 可能…..

你個moon玩左幾多年?
2k 144 27'' 有冇咩推介啊 xg279q 定XG27AQM
仲有可能係glossy panel, 間房光源柒就gg
屏幕塗層
抗反光
綠底

抽插完好似ok返,thx巴打
之前都試過畫面有啲問題,2邊頭都噴過contact cleaner又好返
觀望下先,因為係無啦啦有日就咁

睇返張單係2017年5月中買
想要個IPS 2K 144hz Mon
1. ASUS TUF VG27AQL1A
2. MSI MAG274QRF-QD
3. GIGABYTE G27Q
仲有無其他推薦
睇介紹
曲mon 多數都係會用 va 版面
而三叔出既多數都係va版面 打fps 差D
想問下有冇推 邊款 ips 曲mon?
想4月 出消費卷 再補錢 買個曲mon
PG279QM
XG279Q
用緊
VG27QL1A
性價比高
有ips曲mon架咩?
隨便搵左個
34GL750-B
嚟緊消費券想出隻external mon比macbook同PS4用
聽講佢哋對2k support都唔係幾好

即係一係FHD一係4K

有冇最平嘅27” 4K USB c mon介紹
睇好多款香港都冇
原來2018 13” MBP 做唔到一條usb c to c output 4K60 + usb hub + 電

要用usb c to dp先可以output 4k60
姐係買usb c mon根本唔可以一條線搞掂所有野
爬完文發現好似可以
只係用唔到USB 3.0
淨係用到2.0

有冇巴打知道
人無知一問,點搵DELL sales
官網 chat box

想問下咁樣似壞mon定壞display?
我都係個dell
跟住又關唔到機
要熄電掣
翻工+娛樂唔打機係咪最抵玩係vg289q
唔洗144hz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞