[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#78 開始多人買Moon

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
請問邊度呢個價?
我上price.com P27 都$38xx

我都睇type c 2K 27”中
去官網同 Sales 傾計會有個口價
Mac 無問題,係公司用 vpn 出黎d字會超級細

唔該晒師兄
英國LG 開始有得預訂新款LG電視, 但就未有42"同48" c2
https://www.lg.com/uk/tvs/lg-oled83c24la
有無巴打試過螢幕播片嘅時候
頭髮或者深色色塊邊緣高速移動嗰時出現紅綠色
類似影相出色紫邊咁樣

唔知講唔講得明

到底係咩事?
VA拖影?
用過21:9 同16:9 既ching覺得邊樣好?
好睇用途
如果你睇開D片都係16:9 咁21:9就唔好用
多工剪片 打機有支援就21:9好用
Apple 隻 Studio或者LG 5K Ultrafine有冇計入到HDMI
想有時打吓Switch
用Genki ShadowCast畫質差好遠
咩嚟?

舊芒無呢個問題
換咗新芒之後先有
請教市面上最大吋數既21:9 係咪都係得40吋: LG & DELL
再大d就要32:9??
55" 都係£1,899.98
42唔會平得個少少掛
21:9翻唔到轉頭
一定係21:9 唔使諗
console用電腦玩
我投16:9
21:9好正 但非主流 spec更新永遠慢一截
16:9有 OLED 4K 120hz
新芒咩型號

但49吋32:9冇40吋21:9咁高
PS4 PRO仲未SUPPORT 21:9
用張red卡碌同淘寶差唔多
巴打,想買Apple隻新Mon做野用,推唔推介!?
VG34VQL1B
there's noticeable black smearing behind fast-moving objects, no matter which overdrive setting it's set to, which might be a dealbreaker for some people
https://www.rtings.com/monitor/reviews/asus/tuf-gaming-vg34vql1b

係咪你呢個情況?
我覺得買U2723QE $4899好過
有新面板ips black
除非你好想要5K 否則Studio Display吸引力唔係太大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞