[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#78 開始多人買Moon

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
係咪price.com 之前個活動, 官網2999?
想問吓其實玩ps5係咪冇需要用4k 144Hz? 會唔會真係咁經常玩fps 主要都係睇戲玩fifa 2k 咁其實係咪dell U2723QE都夠玩?見佢黑位表現好似好啲。電競mon 我就睇中gigabyte m28u同埋 tuf gaming vg28uq
我都想問其實係咪FPS先有必要144hz?如果一般打機,例如ff14, 有144hz必要?
講真 休閒玩家打fps 1唔144其實又冇咩大分別
但係以smoothness 嚟講 一定係比60hz 好
追求畫質 寧願揀4k60
我都等緊42" c2
平好多咩 我見加埋運費都係平得千幾蚊
普通打機4k 重要過144hz
而ff14 3090 都未必玩到4k144
4k mon 有144好過冇
用唔落打機普通上網都有分別
冇追PO
啱啱先見到香港都有得平
PS5而家啲驚開4K最多都係出到60fps
仲有一堆係得30fps

144應該overpowered
部U2723QE 出部出貨Delay左一星期
出貨日期 +10日
送貨日期 +3日

已經唔怕佢遲 係怕佢送唔到
想問下XG27WQ 依隻MOON O 唔K
我都係 頂佢個肺
美DELL 通常會cut單,我之前起美DELL 試過買mon全cut,
反而日DELL 會接受海外信用卡
S2722QC 連喇叭,但只係有兩個 HDMI 同 一個 Type-C,USB兩個

P2723QE無喇叭,但有 RJ45, USB4個,HDMI 同 typec

兩隻都唔知用邊個牌子panel, 要買就睇返睇個人需要
呢個應該法奧黎
油二都賣過一排2999
我本身之前有唸過換隻mon黎 ps5 電腦兩用
最後都係買部LG C1 比ps5 同睇netfix disney 分開算
Thx 巴打
所以我諗緊買個睇戲好啲嘅係咪仲好。淨係計睇戲U2723QE會唔會好過M28U同VG28UQ?
咁其實買U2723QE 實用性比Optix MAG274QRF/Optix MAG274QRF-QD 好?
其實VG27AQL1A 有咩伏
我想問有無同價錢既mon係嬴apple studio display
用緊,正正常常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞