[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#78 開始多人買Moon

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
$4899 係指呢部U2723QE?
有人post左圖 靚好多
ys
好難選擇.. 本身budget $3000 但而加好想上埋去U2723QE
好 謝謝 我上網睇下d review 先
個價錢係要問 dell d 網上sales?
ysys. online sales
揀得即刻跛就預左啦
本身自己D野QC已經差, MON 呢D本身又冇做開,OEM貼牌MON
用ultrawide 玩elden ring好大條黑邊
近期仲出多左部P2723QE (低U2723QE 1級), 唔知個輸出分別有幾多, 但唯一可以肯定係U2723QE 有LG ips-black, 而全世界呢一刻無其他機款有。
睇中咗MAG274QRF-QD
見rtings評價都唔錯 想請教下咁多位巴打意見
P2723QE只普通料
有貨
Dell 嘅普通款都比好多牌子好嘅, 雖然肯定質素差好遠。
對於budget 行頭嘅巴絲算多個選擇
ching你隻咩mon
個組合櫃擺Mon位
得56cm
呢家隻Mon唔支援hdmi
可以買咩Mon /點搞🥲
隻Mon 用咗15-16年
但如果我唔係做photoshop, 對色唔係超高要求, 其實用唔用得盡U2723QE?
定係S2722QC 都夠?
U2723QE又唔係專業級搵食機
只係改善少少ips缺點
我都係攞黎玩下PS5. 同電腦睇片 only
娛樂用途都可以用靚野 (有錢最好直上OLED)
個人都係娛樂用途
U2723QE 係睇片都會發覺有大分別 (想問U2723QE 係ips 定係去到 OLED)
拎左公司部Dell P-series 同佢做比較, 顏色表現係天與地嘅分別, 而且望足全日都唔算太攰
而家有公司 laptop 而 WFH, 係超方便, 佢目標都係我地呢類人
(Trader 唔用 EIZO, 都係用 U series。職業繪圖就會用 UP series)
U2723QE ips black緊係屬於ips
職業繪圖都係用UP?
咁對均一度對求唔高
忍唔住了 想沖了
*對均一度要求唔高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞