[💳] 信用卡討論區 (11) 請勿在此貼 ref link

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
hsbc 成日打黎叫我開白金卡
我話 你得張vs 有用 你比我開 我咪申請
之後講埋d廢話 幾日後又打黎

巴打用佢出糧定有錢係戶口?

出糧
有無人講下citi? premier miles定渣打AM正d其實

CITI PM 本地消費 係8蚊 好唔抵屌 海外就2萬以上先3蚊一里 唔係就4蚊 你去旅行其實未必次次都碌到2萬蚊以上
學生交學費除左大學卡同大學聯營卡?用其他卡(大新one+,citi reward 同compass visa)係咪都可以有回贈?
學生交學費除左大學卡同大學聯營卡?用其他卡(大新one+,citi reward 同compass visa)係咪都可以有回贈?

應該大部份都無回贈 HSBC 頭1萬 有0.4%回 其他唔知

但如果你有得用張實卡去碌就乜卡都有

應該大部份都無回贈 HSBC 頭1萬 有0.4%回 其他唔知

但如果你有得用張實卡去碌就乜卡都有

如果有 enJoy 卡就解封佢啦
$200 = $1 Cash Dollar
交一個學期 $21050 就有 $105 Cash Dollar

中銀卡同建行卡有1X 分
恆生mpower
DBS compass visa
Citi Clear card
AE Cathay

揀兩張cut點揀好
恆生mpower
AE Cathay

揀兩張cut點揀好

全部學生卡?
恆生mpower
AE Cathay

揀兩張cut點揀好

恒生
AE

恒生本身無咩用
AE要用寧願出CX elite / 白金食下飯
sc am迎新里數大約幾時先會入?
sc am迎新里數大約幾時先會入?

冇野啦, 爬文見到三月出卡而家先有
恆生mpower
AE Cathay

揀兩張cut點揀好

恒生
AE

恒生本身無咩用
AE要用寧願出CX elite / 白金食下飯

Citi Clear 其實都冇乜用
得網上外幣有 2%,大把卡好過佢
食埋個 $800 × 5 送 $400 就 cut
有無巴打試過 DBS 迎新/推廣優惠回贈漏左入賬?
有無巴打試過 DBS 迎新/推廣優惠回贈漏左入賬?

我估唔會掛,等耐啲咋?
東亞flyer降低咗年薪需求之後,有無巴打年薪唔到200k申請成功?
想開SC AM, 但網上申請打年薪果part最少要有180K年薪

想開SC AM, 但網上申請打年薪果part最少要有180K年薪

開個渣打戶口放6幕落去

開個渣打戶口放6萬落去

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞