[💳] 信用卡討論區 (11) 請勿在此貼 ref link

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
中銀上星期打黎話批左卡,等信到去分行拎卡
但係等左成個星期都未有信寄黎係咩玩法

我果陣都等左差唔多兩個星期

中銀只係Sd sms黎話批左 收到sms連收信同去分行攞卡只係四日時間,會唔會寄錯左去第二度
想 cut 張渣打,入面有兩萬分
但係佢淨係比我用 $300, 15000 分換 1000 里(其他野都唔夠分換)

換唔換好 定係唔要佢算
但係佢淨係比我用 $300, 15000 分換 1000 里(其他野都唔夠分換)

換唔換好 定係唔要佢算

想開 i card 拎黎比電話費/平時去 m 記/超市嘟

換唔換好 定係唔要佢算

i-card 算係幾好用
用 Apple Pay 直情唔駛拎張卡出街
[member]大家sc am等咗幾耐先批[/me mber]

大家sc am等咗幾耐先批

都係1星期左右 有SMS
2日後有卡到手

1個星期都未收到sms
淨係得個email確認收到申請

換唔換好 定係唔要佢算

i-card 算係幾好用
用 Apple Pay 直情唔駛拎張卡出街

個 20000 分換又唔係 唔要佢又唔係
屌你啦中銀個網上申請信用卡咁鬼垃圾
入極地址都話唔啱 又要去分行搞

支那銀行廢是常識吧
申請左大新ba, 本身有one+食唔到迎新

好似改咗條款,我之前申請one+果陣寫明話一年無持有過one+就食到,ba 就無持有過ba就得,我當時仲諗住過一排先申請ba (因為無咁多消費食迎新,果陣啱啱改咗玩自己唔計迎新)

我都想申請ANA,唔食個迎新好蝕
但自己又想袋住one+黎做八達通自動增值
還grant loan 有冇得儲miles?
岩岩申請左渣打萬里通

Diu佢個垃圾網上system,落分行搞好過,不過由交表到收卡真係要務翻1個月
有冇人知dbs d優惠買左野先登記重有冇discount?
同埋佢d迎新幾耐先會比
想問下dbs cv個迎新
個意思係咪指我簽一次就俾20 compass dollar 一個月最多拎100(用apple pay簽5次)最多拎300compass dollar(如果一個月簽5次 最快都要3個月)
迎新同佢個優惠 簽滿100回30係咪可以同時有?
有無巴打係食呢個迎新 求解答#adore咁下次齊人再約啦#b
個意思係咪指我簽一次就俾20 compass dollar 一個月最多拎100(用apple pay簽5次)最多拎300compass dollar(如果一個月簽5次 最快都要3個月)
有無巴打係食呢個迎新 求解答#adore咁下次齊人再約啦#b

首三個月,每月 Apple Pay 五次=$20 × 5 × 3

另外簽滿 $100 回 $30 係第二個優惠,同迎新冇衝突,有登記就得。
Dbs cv
明明推薦左3個朋友 點解omni顯示得一個成功推薦?
收到卡係咪要用先計
麻煩下各位巴打
想申請大新BA,但係係學生,只可以用資產申請
(有Free-licence,但係唔定期出同埋出現金 )

有冇巴打有成功經驗
麻煩下各位巴打

有冇巴打有成功經驗

讀好啲書先啦
Free licence
麻煩下各位巴打

有冇巴打有成功經驗

讀好啲書先啦

當你free license free 到有full time 嘅人工但冇信用卡公司肯受嘅時候
想請問大家,如果嚟緊年薪大約320k,主要支出係供保險同交水電媒,玩bea flyer world係咪比較抵玩,但保費係咪一定要自動轉帳先會計數?

同埋另外由於係fg 搵工,9月開始返工,最快10月先有糧單,我可唔可以拎住而家簽咗嘅合約去當證明
麻煩下各位巴打

有冇巴打有成功經驗

讀好啲書先啦

當你free license free 到有full time 嘅人工但冇信用卡公司肯受嘅時候

咁你咪用資產申請
麻煩下各位巴打

有冇巴打有成功經驗

讀好啲書先啦

咁你咪用資產申請

可能可以拎個免費牌照黎申請呢,不過唔知咩牌啦,可能免費電視牌照
麻煩下各位巴打

有冇巴打有成功經驗

讀好啲書先啦

咁你咪用資產申請

可能可以拎個免費牌照黎申請呢,不過唔知咩牌啦,可能免費電視牌照

對唔住大佬們,串錯字,我誤判我行山

換唔換好 定係唔要佢算

換埋先啦
我呢排想 cut 行政
但入面仲有廿蚊
都特登轉返用佢就碌
儲夠 50 蚊攞返就 cut
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞