[💳] 信用卡討論區 (11) 請勿在此貼 ref link

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
大家係咪通常食完迎新就cut 卡?
係咪cut完要等一年先可以申請返同一張卡?
大家係咪通常食完迎新就cut 卡?
係咪cut完要等一年先可以申請返同一張卡?

睇咩卡啦
至於係咪一年就睇銀行
渣打6個月就過完冷河
有無邊間雙幣卡比較好?銀聯 for 旅行用 好似好過visa,master
HSBC online shopping 算係邊一類?
有無邊間雙幣卡比較好?銀聯 for 旅行用 好似好過visa,master

用HSBC VS登記埋海外簽賬奬賞可以回3.6%,放埋最紅自主入海外消費就5.6%,扣返1.95%服務費都唔錯

要申請銀聯唔好用HSBC,海外消費收1%服務費

HSBC VS 好難揀海外喎 (雖然我無,我唔知有無得改

用HSBC VS登記埋海外簽賬奬賞可以回3.6%,放埋最紅自主入海外消費就5.6%,扣返1.95%服務費都唔錯

假設去日本/台灣等地
HSBC VS 抵過 其他銀行(BOC/ICBC/CCB)既銀聯卡?

要申請銀聯唔好用HSBC,海外消費收1%服務費

HSBC VS 好難揀海外喎 (雖然我無,我唔知有無得改

一年可以改一次好似係
其實都係睇你消費咩多
簽外幣多緊係放海外啦
屌啦星 渣打真係戇鳩
諗住開個OEPAY AC 佢話25號個系統攪返掂可以開啦 入去到又ERROR 打去問 話我轉帳限額係0 問佢點SET佢同我講EBANKING無得攪 要DL張表格寄OR交返分行 真係痴撚線 咁SET個交易密碼黎做乜鳩 個EBANKING 除左交信用卡卡數之外 乜都做唔撚到
屌啦星 渣打真係戇鳩
諗住開個OEPAY AC 佢話25號個系統攪返掂可以開啦 入去到又ERROR 打去問 話我轉帳限額係0 問佢點SET佢同我講EBANKING無得攪 要DL張表格寄OR交返分行 真係痴撚線 咁SET個交易密碼黎做乜鳩 個EBANKING 除左交信用卡卡數之外 乜都做唔撚到

佢新Policy係咁
我早排都突登落分行交Form
屌啦星 渣打真係戇鳩

佢新Policy係咁

唔急嘅話上網Print 佢份form,郵票都唔使,寄完個限額過2日就改咗
用渣打咁耐都慣咗佢On9
交水電煤既話,One+有冇回贈架?
屌啦星 渣打真係戇鳩

佢新Policy係咁

唔急嘅話上網Print 佢份form,郵票都唔使,寄完個限額過2日就改咗

我用左渣打2/3個月 真係依加先知佢咁撚柒

想問下 HSBC 擺左最紅落食飯既巴打 一年應該無咩可能食到10萬蚊飯(對我黎講) 用左5個月左右 加埋先碌左萬7蚊飯 有冇咩地方 有現金劵之類抵屌可以碌晒佢
屌啦星 渣打真係戇鳩

佢新Policy係咁

想問下 HSBC 擺左最紅落食飯既巴打 一年應該無咩可能食到10萬蚊飯(對我黎講) 用左5個月左右 加埋先碌左萬7蚊飯 有冇咩地方 有現金劵之類抵屌可以碌晒佢

除非你下年唔打算繼續放落食飯,
否則碌食肆現金券無乜意思
唔知我係咪oepay古老客戶,我銀行連大貓都升到上pro
屌啦星 渣打真係戇鳩

佢新Policy係咁

除非你下年唔打算繼續放落食飯,
否則碌食肆現金券無乜意思

咁好似好蝕 下年應該轉去賞家具 直碌10萬卷賣好似仲抵屌
啱啱係東亞開咗戶口 同埋申請咗大學生信用咭
之後佢比左張至尊理財嘅卡我 我返去check返好似要交月費 除非戶口有幾萬蚊
我想問學生係咪都係要跟佢嘅月費規矩?
因爲我冇咁多錢 而且我開戶口個陣個職員無同我講過有月費依件事

買劵會唔計迎新架咩 ?
想問dbs$ 係下期帳單有定計今期帳單?
申請左dbs black world, 第一期帳單得dbs$ 25, 完全唔岩數

買劵會唔計迎新架咩 ?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞