[💳] 信用卡討論區 (11) 請勿在此貼 ref link

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
想問下DBS compass visa點樣響ibank set 櫃員機密碼

ebanking? 得既咩?
唔係不嬲用 atm set?

我好怕插卡要禁密碼之後禁錯曬食卡 收到卡一日比人食卡好柒

會寄密碼俾你
收到再去櫃員機改

即係我琴日開卡 未有密碼佢之後會補返封密碼信比我?定我要另外申請 新手問題多

允許我問你個問題
你要個密碼打算做乜?
連左去儲蓄户口?

答返先,你預一星期左右會收到封密碼信

其實我都係以防萬一 好多時話要用一舊錢就要拎到出來 我打算用來做現金透支 準還清卡數冇問題

當你收到新卡
activate 左佢
過兩日就會收到呢張卡既櫃員機密碼
到時你就可以用呢個密碼
經櫃員機入張卡改密碼
請問Sc am有無咩方法可以簽哂d迎新佢

買野囉
你想要咩方法 je

Sor 應該問有無咩買完可以換返錢

百佳惠康禮券囉 ,肥花長期92折有人收

92 都賣

買野囉
你想要咩方法 je

92 都賣

個價成日都轉 之前係惠康好似係92 依加好似95啦 百老匯 好似收975
有無人用wewa卡 想問下佢果個抽獎轉現金回贈
係咪將禮品價值個現金

係,抽到幾多蚊現金卷都好唔啱用唔想要可以轉做相同價值既現金回贈

係咪入左帳或4日後先有得揀
同埋係咪全部都要去果個地址換d現金卷

未試過換現金卷,全部都係回贈

買野囉
你想要咩方法 je

92 都賣

個價成日都轉 之前係惠康好似係92 依加好似95啦 百老匯 好似收975

海鮮價,有信用卡優惠時會急跌
AE sales 兜我 cx elite 同白金 免查入息
我有scb am 呢2張係咪對我冇咩用
要差唔多2千年費
求指教

買野囉
你想要咩方法 je

92 都賣

唔一定 依加百老匯 有sc優惠 都收97
要差唔多2千年費
求指教

白金簽賬卡就開
係咪將禮品價值個現金

係,抽到幾多蚊現金卷都好唔啱用唔想要可以轉做相同價值既現金回贈

係咪等佢入帳 or 4日後 用個apps禁就得

92 都賣

冇可能有97,通常咁高係要你幫佢碌卡買野,唔係放券俾佢
你預95啦百老匯有promotion大把人放
flyer world要求改了,240k

好吸引 希望可以申請到
但係好少見信用卡會降要求

唔知係咪少人用想吸客

利申用緊DBS Black World, 唔知開唔開呢張好
但月入得13K

之前就係想開呢張,但年薪唔夠

不過而家用緊dbs black,又唔想申請多張

92 都賣

呃你做乜
條友whatsapp我話收97 係咪真收就唔知啦
(放過比個條友)
DBS 網上申請 等左咁耐 先話拒絕

92 都賣

無知一問點解收卷會低啲?佢每次買野現金券有使用上限?
係咪將禮品價值個現金

係咪等佢入帳 or 4日後 用個apps禁就得

無記錯應該係咁上下
要差唔多2千年費
求指教

白金簽賬卡就開

如果唔介意俾年費,其實美心食飯果張幾抵(唔記得個名)

92 都賣

無知一問點解收卷會低啲?佢每次買野現金券有使用上限?

你唔平 d 人地買黎把鬼咩
你要比個 incentive 人地 ga ma
flyer world要求改了,240k

好吸引 希望可以申請到
但係好少見信用卡會降要求

唔知係咪少人用想吸客

利申用緊DBS Black World, 唔知開唔開呢張好
但月入得13K

之前就係想開呢張,但年薪唔夠

不過而家用緊dbs black,又唔想申請多張

你想開另一張又唔想 keep 咁多卡
咪 cut 手頭上果張囉
要差唔多2千年費
求指教

白金簽賬卡就開

https://www.americanexpress.com/hk/cn/microsite/platinum-credit-card/dining/restaurant/index.shtml
手頭上有張渣打行政白金1%
張卡主要用黎八達通自動增值同交水電煤學費
近排hsbc 寄左信話已批hsbc vs 比私
其實hsbc vs 值唔值得轉

大佬你拎行政白金同HSBC VS 比。。。唔好玩啦

因為我本身無特別儲開miles 唔知到抵唔抵
請賜教

請賜教

HSBC VS 又唔可以話無懈可擊嘅
平時六個類別之外既商舖就用 1% 卡補上
另外自動增值、繳費得 0.4%

請賜教

HSBC VS 又唔可以話無懈可擊嘅
平時六個類別之外既商舖就用 1% 卡補上
另外自動增值、繳費得 0.4%

八達通自動增值用返 1%
其他就用 HSBC VS
除非你淨係想要現金回贈
要差唔多2千年費
求指教

白金簽賬卡就開

https://www.americanexpress.com/hk/cn/microsite/platinum-credit-card/dining/restaurant/index.shtml

cafe deco group 都幾常食 都開得過
開唔開埋cx ae好 貪可以開埋附屬卡俾人入lounge
頭5000簽賬有5000里 頭3個月5蚊里
張白金信用卡頭3個月簽30000回贈1500
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞