[💳] 信用卡討論區 (11) 請勿在此貼 ref link

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
麻煩下各位巴打
想申請大新BA,但係係學生,只可以用資產申請
(有Free-licence,但係唔定期出同埋出現金 )

有冇巴打有成功經驗

讀好啲書先啦
Free licence

當你free license free 到有full time 嘅人工但冇信用卡公司肯受嘅時候

咁你咪用資產申請

可能可以拎個免費牌照黎申請呢,不過唔知咩牌啦,可能免費電視牌照

對唔住大佬們,串錯字,我誤判我行山

你冇串錯喎
free 同 license 都串啱
麻煩下各位巴打
想申請大新BA,但係係學生,只可以用資產申請
(有Free-licence,但係唔定期出同埋出現金 )

有冇巴打有成功經驗

讀好啲書先啦
Free licence

當你free license free 到有full time 嘅人工但冇信用卡公司肯受嘅時候

咁你咪用資產申請

可能可以拎個免費牌照黎申請呢,不過唔知咩牌啦,可能免費電視牌照

你冇串錯喎

自己做緊咩職業都唔知free license

銀行信既係穩定收入,你做三個月等如人地做一年都好,始終你唔係穩定收入,你可以試下同大新講用資產申請

BTW BA 6蚊1里,學生一個月儲唔儲到500里(當然唔排除巴打係有錢學生富二代)

咁你咪用資產申請

你冇串錯喎

銀行信既係穩定收入,你做三個月等如人地做一年都好,始終你唔係穩定收入,你可以試下同大新講用資產申請

BTW BA 6蚊1里,學生一個月儲唔儲到500里(當然唔排除巴打係有錢學生富二代)

咁你咪用資產申請

你冇串錯喎

咁你咪用資產申請

你冇串錯喎

富二代用 cash (好似係)

你冇串錯喎

呢張卡學生證申請唔到?
想請問大家,如果嚟緊年薪大約320k,主要支出係供保險同交水電媒,玩bea flyer world係咪比較抵玩,但保費係咪一定要自動轉帳先會計數?

同埋另外由於係fg 搵工,9月開始返工,最快10月先有糧單,我可唔可以拎住而家簽咗嘅合約去當證明

想請問大家,如果嚟緊年薪大約320k,主要支出係供保險同交水電媒,玩bea flyer world係咪比較抵玩,但保費係咪一定要自動轉帳先會計數?

同埋另外由於係fg 搵工,9月開始返工,最快10月先有糧單,我可唔可以拎住而家簽咗嘅合約去當證明

教邊科啊師兄

問銀行先知

教邊科啊師兄

問銀行先知

教畜

Between好耐之前有巴打試過用Contract申請到
但係邊間銀行就唔記得啦,間間都唔同做法
你想出卡都可以試下嘅,最多咪Reject
Weva有無伏,不停有人做refer
有冇人知dbs d優惠買左野先登記重有冇discount?
同埋佢d迎新幾耐先會比

有冇人知dbs d優惠買左野先登記重有冇discount?
同埋佢d迎新幾耐先會比

有,簽左要找卡數算唔算伏?
如果覺得唔算就申請啦
有冇人綜合過資產開卡要求?
有冇人綜合過資產開卡要求?

如果覺得唔算就申請啦

教邊科啊師兄

問銀行先知

小學非語文,其他唔自爆啦

教邊科啊師兄

問銀行先知

教畜

Between好耐之前有巴打試過用Contract申請到
但係邊間銀行就唔記得啦,間間都唔同做法
你想出卡都可以試下嘅,最多咪Reject

好我試下先

不過有無人知flyer world 自動轉帳保費係咪都計5蚊一里,問過兩次bea 都唔同答案。。。

如果覺得唔算就申請啦

驚就唔好申請,唔申請咪唔驚有無伏囉,係咪

由你懷疑得佢有伏果刻開始,其實你自己都已經有答案啦

你俾啲資料財仔,佢都未必會屈你借錢嘅,你怕?
想玩HSBC vs 應該要呀爸整附屬比我
想問下d am儲落佢名下am戶口係咪都可以兌換機票比其他人?(用緊大新ba附屬可以咁做)

冇人指點

整左張i
主要都係食晒其他迎新所以整
5%回贈唔算好扺
但我咁岩要上網bk酒店,10倍分當賺多小小

暫時覺得無,不知名電話一直都有收到,申請完之後唔覺多左
通常400至800既單仲會簽佢(最小2.5-5% rebate)
不過要等埋今個月月結先知佢啲優惠券係咁真係好快換到credit入番俾我

利申 我都想refer人
想玩HSBC vs 應該要呀爸整附屬比我
想問下d am儲落佢名下am戶口係咪都可以兌換機票比其他人?(用緊大新ba附屬可以咁做)

唔關張卡事,係關AM同BA事
兩個都有family program
AM整左個family list之後就可以換俾户主外既人
個list好似可以入五個人名左右
我個時第一次入免費,之後要改就要錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞