[💳] 信用卡討論區 (11) 請勿在此貼 ref link

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
19歲仔 大學生 無申請過任何信用卡 有穩定parttime ~3-4k per month
想問下有無邊張信用卡係值得推介?

里數 dbs black
回贈 one+

好似係

但我google咗 dbs black 要240000年薪要求

你無錯,不過你去望望 #3 先

ok明白 所以首先要申請compass visa?

講到咁白都唔明
閱讀理解幾分
Between 係

sor 我只係再確認下姐
19歲仔 大學生 無申請過任何信用卡 有穩定parttime ~3-4k per month

回贈 one+

好似係

但我google咗 dbs black 要240000年薪要求

講到咁白都唔明
閱讀理解幾分
Between 係

用 DBS Black 簽 180K 先換到 30,000 里
講開Asia miles
呢到有幾多人有玩佢最近多500-4000里個promote

諗住直接打爆 30,000 里
但又唔捨得提早一年換

回贈 one+

好似係

講到咁白都唔明
閱讀理解幾分
Between 係

用 DBS Black 簽 180K 先換到 30,000 里

其實Eminent 白金同Eminent VS分別大唔大 點解樓上巴打要VS
想問,去惠康百佳買野用唔用得ae卡?
想問,去惠康百佳買野用唔用得ae卡?

why not?
申請咗兩次Compass Visa都reject咗 點解

利申 大專生申請

利申 大專生申請

太多卡?定係你本身TU麻麻?

回贈 one+

好似係

講到咁白都唔明
閱讀理解幾分
Between 係

講到咁白都唔明
閱讀理解幾分
Between 係

939要特選

巴打有無link參考下
我上返佢個網搵唔到 係dbs嘅promote定張卡嘅迎新嚟
我月頭新開張卡 本身無乜大志淨係諗住食uflypass

巴打有無link參考下

http://www.dbs.com.hk/personal-zh/promotion/cvsng-zh

其實 Google search "Compass visa 5%" 就有

巴打有無link參考下

http://www.dbs.com.hk/personal-zh/promotion/cvsng-zh

其實 Google search "Compass visa 5%" 就有

eminent 用落覺得大新好似好過佢
好似我用迎新開eminent 今個月簽左8千蚊, 但回贈得幾十蚊, 一百蚊都無 (計落應該真係得咁多)
見回贈得咁少,想轉儲里數
你地點樣儲里數儲得快d?

巴打有無link參考下

eminent 用落覺得大新好似好過佢
好似我用迎新開eminent 今個月簽左8千蚊, 但回贈得幾十蚊, 一百蚊都無 (計落應該真係得咁多)
見回贈得咁少,想轉儲里數
你地點樣儲里數儲得快d?

一定要用唔同卡 + 優惠
如果淨係簽 $5-6/里個啲 里數過晒期都未儲到日本來回

利申:儲咗兩年到,有日航來回 + Asia Miles 歐洲來回
想請問黎緊有學費要交 3萬蚊左右
想拎黎食迎新 仲有冇卡好推介
而家諗住申請AE果張BLUE CASH 有冇伏?
同埋睇緊安信兄弟果張卡想食迎新
利申:人工25K 已有HSBC 白金, HS ENJOY,SCAM, DBS BLACK, ONE+, CITI REWARD, BOC恆地

利申:人工25K 已有HSBC 白金, HS ENJOY,SCAM, DBS BLACK, ONE+, CITI REWARD, BOC恆地

大部份嘅卡繳費都係無分,更加唔洗講迎新

大部份嘅卡繳費都係無分,更加唔洗講迎新

但我之前渣打 citibank 都計我迎新 當然唔係網上交 係碌卡咁交 之前問過好似大部分銀行都計

學生梗係唔批vs啦 你唔要可以打上去cut/填表剔走
其實Eminent 白金同Eminent VS分別大唔大 點解樓上巴打要VS

冇分別唔計vs獨有個啲
問個好白痴既問題

ASIA MILES 係咪無 家庭戶口 GROUP埋幾個屋企人里數 依樣野?

我上佢個官網睇 搵唔到類似既野

但佢地都研究緊呢樣野

條女有堆中銀分 夠換10000am
group唔埋就換曬現金卷算

中銀換里數要錢,冇儲開就由佢換哂券算啦

回贈 one+

好似係

巴打,想申請black 可以tg我
https://t.me/Keung515

冇分別唔計vs獨有個啲

咁有咩所謂姐 VS個D 咪又係 自助午餐半價之類 既野

冇分別唔計vs獨有個啲

咁有咩所謂姐 VS個D 咪又係 自助午餐半價之類 既野

開個高級戶口, 出張戶口 VI 卡咪得

利申 大專生申請

太多卡?定係你本身TU麻麻?

原來批咗 今朝收到卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞