[💳] 信用卡討論區 (11) 請勿在此貼 ref link

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
想問渣打AM用60k大法仲work唔work?
係咪一定要去海港城搵街霸先做到?
因為有fd係分行做要入80k先批...
請問wewa個抽獎個現金回贈要等幾耐?

每個月26號
香港係咪得BEA有JCB卡?
想申請張去日本入lounge

Jcb日本lounge唔去好過去
香港係咪得BEA有JCB卡?
想申請張去日本入lounge

Jcb日本lounge唔去好過去

日本嘅lounge應該好簡陋
有冇巴打知而家Icard個淘寶30k分同每個月網上消費係點計 食哂兩邊咪好抵
有冇巴打知而家Icard個淘寶30k分同每個月網上消費係點計 食哂兩邊咪好抵

i-card 最快都要 1x 號先知上個月有幾多 10X
有冇巴打搵到申請boc銀聯信用卡張form
其實icard積分換乜好?我唔見有現金回贈

am/pm

有得換咩?點解我搵唔到
其實icard積分換乜好?我唔見有現金回贈

am/pm

有得換咩?點解我搵唔到

http://www.boci.com.hk/pdf/chi/Mileage_form.pdf
官網積fun錢咪有
想問其實app store買app,課金,psn 任記eshop 買下載版既game 呢幾類算係網上簽賬定外幣簽賬定其他類別?
Hsbc批卡真係好慢
Hsbc批卡真係好慢

申請左3個星期先批 sms 通知
第四個星期先寄到
想問其實app store買app,課金,psn 任記eshop 買下載版既game 呢幾類算係網上簽賬定外幣簽賬定其他類別?

網上簽賬,有機會收境外港元交易手續費。
(e.g. AppStore 交易點為愛爾蘭)
Hsbc批卡真係好慢

第四個星期先寄到

dbs 仲慢 成個月未批
前排先打黎confirm 電話
唔知佢地仲要搞幾耐
Hsbc批卡真係好慢

第四個星期先寄到

我3個星期都未批
Hsbc批卡真係好慢

第四個星期先寄到

唔知佢地仲要搞幾耐

我都見識過 張eminent勁耐唔批
冇人提shitty bank
Citi PremierMiles 呢張屌唔屌得過 1:1.5分Avios
Hsbc批卡真係好慢

第四個星期先寄到

唔知佢地仲要搞幾耐

我好快 3日就批左
東亞world master 失敗
有無人試過係咁俾cs煩要俾office電話
俾左總機都係咁煩我,係都要我直線
其實唔想俾係因為個電話有時會有其他同事聽
如果冇糧單可唔可以用入職contract+存摺代替?

利申公務員
Hsbc批卡真係好慢

第四個星期先寄到

唔知佢地仲要搞幾耐

我好快 3日就批左

4月尾果陣申請7個工作天寄到

利申公務員

可以試,唔一定得,睇銀行

利申公務員

可以試,唔一定得,睇銀行

用月結單好過啦
HSBC 七月優惠唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞