[💳] 信用卡討論區 (11) 請勿在此貼 ref link

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
學生 0收入 主里數
係咪DBS CV->Black最好? _
遲下會返工月入6k~8k
咁會唔會有其他選擇?

同埋black card有迎新1蚊1里,我申請咗一個月到,已儲咗差唔多一萬里,再刷下DBS$,好快夠里數

迎新係頭5000架渣wo 你一個月簽左3萬5千蚊啊?
學生 0收入 主里數
咁會唔會有其他選擇?

同埋black card有迎新1蚊1里,我申請咗一個月到,已儲咗差唔多一萬里,再刷下DBS$,好快夠里數

你呢段野真係好難明

咁我每月收入有6K~8K
係咪可以申請CX AE卡?

同埋我岩岩發現如果有收入係咪可以直上DBS BLACK卡?
跳過CV卡?
學生 0收入 主里數
咁會唔會有其他選擇?

你呢段野真係好難明

跳過CV卡?

24萬年薪 好似係
學生 0收入 主里數
咁會唔會有其他選擇?

你呢段野真係好難明

跳過CV卡?

24萬年薪 好似係

咁我都係唔試啦 唔該晒
學生 0收入 主里數
咁會唔會有其他選擇?

你呢段野真係好難明

要求 300k 年薪 , 搵sales 搞好似唔洗 ( 好似係 )
學生 0收入 主里數
咁會唔會有其他選擇?

你呢段野真係好難明

跳過CV卡?

24萬年薪 好似係

咁我都係唔試啦 唔該晒

學生出就一定要 CV 再去 BLACK ( 好似係 )
學生 0收入 主里數
咁會唔會有其他選擇?

你呢段野真係好難明

跳過CV卡?

24萬年薪 好似係

咁我都係唔試啦 唔該晒

即係cv上black 食1$ 里數得$1000限額? 定無限?
學生 0收入 主里數
咁會唔會有其他選擇?

你呢段野真係好難明

跳過CV卡?

24萬年薪 好似係

咁我都係唔試啦 唔該晒

即係cv上black 食1$ 里數得$1000限額? 定無限?

http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/black-welcome-mc-tnc.htm

點解唔睇迎新條款?上 DBS 就有了。
學生 0收入 主里數
咁會唔會有其他選擇?

你呢段野真係好難明

跳過CV卡?

24萬年薪 好似係

咁我都係唔試啦 唔該晒

http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/black-welcome-mc-tnc.htm

睇左係現有客戶首$1000 之後就唔計?

跳過CV卡?

24萬年薪 好似係

咁我都係唔試啦 唔該晒

睇左係現有客戶首$1000 之後就唔計?

但其實CV個到APPLE PAY/ AAVS都有3000里了
有冇學生申請到hsbc金卡? 是咪好難

有資產或者每月收入穩定地高過5000就應該得
利申reject咗兩次放棄咗

上年開過依張卡 打電話去話要開卡 話係學生 佢就即刻話無做開學生卡
如果你有擺錢係HSBC 都可以試下用資產開 照計依張卡應該唔洗太多資產證明

上年開過依張卡 打電話去話要開卡 話係學生 佢就即刻話無做開學生卡
如果你有擺錢係HSBC 都可以試下用資產開 照計依張卡應該唔洗太多資產證明

明白明白,唔該兩位巴打
在職人士 年薪36k
有咩卡值得堆
申請左 大新one+
dbs compass visa 因為分期
申請個陣佢比埋張black 我
本第大學時有張東亞i 卡

想草am 機票 同日常消費
在職人士 年薪36k
有咩卡值得堆
申請左 大新one+
dbs compass visa 因為分期
申請個陣佢比埋張black 我
本第大學時有張東亞i 卡

想草am 機票 同日常消費

如果夠年薪其實bea flyer應該好過dbs black (好似係)

Btw 減到變咗一樣 240k
Lm
另外想問收入唔高 但要幫手交水電保費
係咪可以申請住HSBC既金卡?
用個[飛行優惠計劃]換里數?
金卡入面D獎賞錢有冇限時?

$250 先回 $1
儲到過期都未夠換台灣機票
第一次用信用卡 整左HSBC 白金visa

用佢黎玩飛行里數抵唔抵

同埋係咪一定要加入亞洲萬里通

用佢黎玩飛行里數抵唔抵

玩5x 攻最紅

但整體玩里數就一定唔抵

加入ASIA MILE 可以玩其他卡
申請左大新ba, 本身有one+食唔到迎新

$250 先回 $1
儲到過期都未夠換台灣機票

係咁既話 交費主要用咩卡儲里數好?
東亞flyer? 雖然我未夠年薪申請

用佢黎玩飛行里數抵唔抵

申請亞洲萬里通帳戶=開户口儲積分
帳戶都無,里數入去邊?
年薪18萬
平時消費唔多
係咪簡現金回贈好過儲里數?
日常睇戲 食飯 八達通增值有冇話邊張岩用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞