[💳] 信用卡討論區 (11) 請勿在此貼 ref link

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
冇HSBC 户口開卡慘過乞食
夠哂年薪都得張金卡

户口得八仙
三日批左白金

無戶口 有白金
等升visa signature

睇黎hsbc d批核標準都好奇怪下
夠哂年薪都得張金卡

户口得八仙
三日批左白金

無戶口 有白金
等升visa signature

睇黎hsbc d批核標準都好奇怪下

我屋企人無匯豐戶口 只用糧單申請 住址證明係水費單 佢批得等如月薪嘅信用卡
佢另一張恆生卡有月薪6倍額
第一次申請信用卡 求介紹
-年薪過150k
-用黎網上購物/本地商戶消費居多
-最好免年費/可豁免年費
-本身有個中銀戶口

唔該咁多位
-年薪過150k
-本身有個中銀戶口

唔該咁多位

I card
-年薪過150k
-本身有個中銀戶口

唔該咁多位

I card

我覺得一般冇咩特別要求就可以揀 1% 現金回贈卡
e.g. 大新 one+, 渣打行政白金
-年薪過150k
-本身有個中銀戶口

唔該咁多位

I card

我覺得一般冇咩特別要求就可以揀 1% 現金回贈卡
e.g. 大新 one+, 渣打行政白金

佢要網上購物

iCard / HSBC platinum / CCB eye

其實有咩唔好
年薪240K,想玩里數
DBS black 定SC 好?
DBS 迎新 碌$5000 = 5000 AM( 即係上限5000?)
年薪240K,想玩里數
DBS 迎新 碌$5000 = 5000 AM( 即係上限5000?)

其實儲里數最好了解返平日主要消費嘅類別同金額
冇決心去儲里數真係過期都未儲到一張機票

其實有咩唔好

因為恆生卡響呢度係視為辣殺級別
年薪240K,想玩里數

Dbs $唔係無限期咩?

利申:無dbs卡,純粹聽講
大家aavs會揀現金回定儲miles

其實有咩唔好

因為恆生卡響呢度係視為辣殺級別

本身張卡已經垃圾
仲要AAVS $250=$1Cash dollar

大新ONE+ $250回贈3蚊
年薪240K,想玩里數

Dbs $唔係無限期咩?

利申:無dbs卡,純粹聽講

係就係無限期
但假設你簽晒 $4/里級別,就要簽 $120K 先換到日本來回 (未計迎新)

有好多卡都比 $4/里更好
例如 i-card 網上簽賬 $1.5/里,COMPASS VISA 又做緊優惠網上/外幣 $2/里
dbs black payme好似唔計分?

啱啱申請左我都試緊
icard用嚟喺itunes課金計唔計10倍

啱啱申請左我都試緊

夠哂年薪都得張金卡

本身得垃圾恆生同BOC
之前為咗易批卡所以想開HSBC户口
但搞到好似審犯咁, 都係不了
夠哂年薪都得張金卡

本身得垃圾恆生同BOC
之前為咗易批卡所以想開HSBC户口
但搞到好似審犯咁, 都係不了

仲要等多一頭半個月先批卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞