我以為佢大肚係意外 但原來係佢畜意妄排

951 回覆
5050 Like 213 Dislike
如果女嘅唔想生,
女嘅都可以做輸卵管結紮

同埋我無話條女啱
我一早講過要分開兩個問題黎睇
問題1係誠信
問題2係7年黎係條仔無盡自己責任

1係全世界都覺得條女仆街
但我講緊嘅係2
睇得出post主父權主義都幾重

成篇嘢睇唔到任何夫婦之間的感情。只係見到post主覺得自己搵到錢女方就要金錢依賴佢。

- 完全唔知點解老婆冇啦啦想生仔,明顯就係平日得佢講冇老婆講。
- 唔想生就一早自己切撚咗賓周佢
- 而家有咗話晒都自己的小朋友,咁撚樣都離婚

你根本應該孤獨終老,咪害人害物同人結婚啦
如果女嘅唔想生,
女嘅都可以做輸卵管結紮

同埋我無話條女啱
我一早講過要分開兩個問題黎睇
問題1係誠信
問題2係7年黎係條仔無盡自己責任

1係全世界都覺得條女仆街
但我講緊嘅係2

同埋
男既接受0.x%避孕失敗 會負番責任

咁我話我無牌駕駛,
但如果炒車車死人我會負返責任俾popo拉
有咩分別

如果佢真係負責任,
其實幾年前應該做咗個手術佢,
佢因為唔做手術焗住要食,唔代表佢負緊責任
咁多人屌樓主唔結紮
兩公婆明明夾好點避孕
至於提議用防敏感condom肯定到時吉穿佢
佢自己都知齋靠食藥,
大肚風險唔低

所以條女同佢講有咗,
佢一啲都唔意外
我相信醫生都有同佢講過,
所以佢一開始先咁坦然

講真如果佢做埋手術,
條女照大肚,
佢應該會第一時間諗自己係咪俾人帽,
而唔會咁坦然

的確所有野都有風險
但佢作為唔想生仔果方,
無將責任減到最低,
係佢自己嘅問題喎
所以開初佢先話預咗要硬食
咁你又覆? 你都幾撚廢鳩事
發神經
無講到我出過,你鍾意認自己出過攞威係你嘅事
定想引蛇出洞
仲問得到啲咩 不如問你做駝鳥得到啲咩
你啲傻仔咪就係永遠只係睇到片面就衝出嚟柒

反正我字裡行間睇到原post父權主義好撚重度,搵得嗰5-6皮扮撚晒閪咁
我就係發現付岀完都無用
我不如唔好再理同俾佢影響自己心情
我至少唔理之後開心咗,又唔洗再介意揀乜餐廳食
呢個post 既人竟然係屌post 主 明明如果真意外 佢冇諗過唔負責 依家係女方唔理人感受出陰招懷孕 都要入樓主數
正因為無嘢係100%,所以佢咪話真係意外有咗佢都準備做爸爸囉

根本你argue嘅嘢就唔係成個故事個重點做咗手術都可以因為手勢唔好而結果切唔曬真係意外有咗以前都睇過新聞啦大佬

重點係呢個唔係意外呢個係一個陰謀你仲喺到講緊點點點無做避孕
佢老婆陰鳩佢你一句都唔講都幾好嘢
冇撚柒錯
咁你講果啲已經去到手術意外啦
真係咁都中就天意啦

但而家係你有能力改善,
但拖足7年唔做野呀嘛

至於你話唔係重點,
的確呢點同條女呃佢果part係無關係
同埋好明顯都係尊重同埋背叛問題
啲人成日講男人唔去札左條j
好撚柒啊你
點同呀
你舉果啲係意外,完全無得揀
但佢有得揀結紮喎

有最安全嘅方法佢唔做,
揀個無咁安全嘅,拖足7年
我係屌緊呢樣喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞