我以為佢大肚係意外 但原來係佢畜意妄排

951 回覆
5050 Like 213 Dislike
我明呀,都有同佢認真討論,我都明點解佢會唔想生,唔想再製造更多可能要受苦難嘅生命,領養更加有意義。
個世界咁大,我都知可能會有另一個人同我步伐更加一致,但係嗰個人始終唔係佢
你真係痴撚線

痴線人哋本身真係有共識,只係佢老婆單方面呃住,明明好想要但係又扮到唔生都唔緊要,唔肯坦白
我覺得咁嘅情況,如果佢老婆一句話唔肯食藥,其實佢老公一定會戴套或者即刻做手術紥。
有啲野最尾都要睇環境同能力
你對你男朋友好好
咪就係一講結紮,就即刻出現偷精事件囉
點夠條女玩呀快撚到咁
插個嘴
呢個已經去到假設性問題
如果佢7年前就去結紮,條女會點?無人知

但而家事實係個男嘅真係無做好自己果份
生完都係唔鍾意咁點搞
掉咗佢定送去孤兒院?定送俾你?
生命嚟 就算係竉物養前都要諗清諗楚
更何況人命?
醫學上6個月後先算係生命
雖然事實上真係好多嘢都關政治事,但唔諗咁深入嘅話,表面啲咁講都一樣,啲大人教你讀多啲書就搵多啲錢,但唔係讀咩都可以搵多啲錢,好多人讀完都係萬幾仲要還錢,唔慳皮啲唔夠,就算會加人工都會有通脹,所以早幾年真係好多人想做警察,散仔唔洗學歷都咁嘅人工。住唔洗講啦,租同買都唔平,依樣嘢等多廿年都係貴。香港之前係有錢就舒服,無錢就碌柒,所以好多人都好想搵多啲,咁呃錢嘅嘢自然好多,例如倫敦金個啲,雖然依家有錢都有機會碌柒,但香港做窮撚點都係辛苦。再衰啲講,你話自己夢想係拍片 寫野 畫畫之類,你預下唔知幾多年都搵唔到錢,因為做得幾好都可以唔紅。
女方好唔想生嘅話仲可以揀墮胎
依家樓主勸唔到佢老婆墮胎就唯有硬食
就算離婚都要比撫養費

點睇都係男方去結紮最穩陣
講到自己咁唔鍾意細路就好應該一早做啦
次次都中出咁爽
佢老婆就算唔係專登裝佢 唔記得食少次都好易中招
錯就錯在佢太信任佢老婆,以為自己日日提住住佢食藥就得
個女人係肯定錯
但個男人自己唔一早做曬可以做既措施
份人都好極有限
講咩如果萬一有左都會接受
好難為佢咁 扮好老豆呢樣野係冇得扮
個小朋友有個唔鐘意自己既老豆會好慘
年中唔少家庭問題毀左一個細路既人生
講到絕對100%唔想要 一早都可以絕育
(當然個女人同樣都係拎緊個小朋友既命運黎較飛 有成為單親既風險

講到尾 個癲女人係罪魁禍首
但個樓主份人都係自撚私
幾時做關你撚事咩人地咪講撚左如果咁都中招會認命做個好爸爸,咁都有位入,又係條仔錯?
咁個男人堅持要打真軍都係你嘅猜測嚟啫,都無講明無人會知,咁你強加個男人唔肯靠手同口解決同個女人用玩具就得,唔洗打真軍嘅諗法落去話個男人自私,咁都唔多公平喎。何況條仔好似連登仔咁30cm,粗過樹幹定5cm牙籤仔,都無人知,拎啲假設嚟討論話條佬自私?
第一句已經錯
咁個男人堅持要打真軍都係你嘅猜測嚟啫

唔打真軍條女點會大肚呀
樓主俾人帽,定條女識單性繁殖呀老友
學人兜都唔係兜得咁on9啦

你強加個男人唔肯靠手同口解決同個女人用玩具就得,唔洗打真軍嘅諗法落去話個男人自私,咁都唔多公平喎

而家唔想生仔嘅係男方,
插條J入去內射嘅又係男方,
七年都唔做手術嘅又係男方,
有幾唔公平呀?

請問番聲個男人係咪比人強姦咗七年
咁大件事要去報popo喎
做你老婆都好慘, 要食足咁多年藥, 連想有小朋友的心意你都唔知,本身你地嘅夫妻關係都好有問題啦
沙基利
笑左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞