我以為佢大肚係意外 但原來係佢畜意妄排

951 回覆
5050 Like 213 Dislike
樓主用套條女會敏感
況且發現有咗,樓主本來係肯認數
點知原來俾條女裝
好難明
痴線你老婆好撚變態
坦白講,我男朋友都好唔鍾意小朋友,而我自己就好鍾意小朋友好想有一個完整嘅家庭。
我好愛我男朋友,為咗佢就算將來會後悔都好我都應承唔生小朋友,我唔知結咗婚之後我會唔會後悔,但我覺得呢啲嘢係睇你有幾愛。
如果我真係好想要小朋友,好愛我個小朋友,我唔會俾佢生長係香港,而且一個爸爸唔愛佢嘅家庭,我會選擇離婚然後搵另一個又愛我又想同我生小朋友嘅男人,而唔係強迫一個我愛嘅男人去做佢唔想做嘅事。
講咁多,其實你老婆只係最愛佢自己,呢啲女人真係越早離開佢越好。
祝福你
Off topic
愛情呢啲嘢係會流逝
你真係唔驚會後悔?
結婚又要錢又要搞大龍鳳
2個人嘅事變6個人嘅事
財產資源分配全部唔再係自己話事
如果唔係諗住組織家庭延續血緣嘅 咁不如同居仲好啦

仲有 如果佢係有2公婆真正有共識點避孕 今日個老婆就唔會咁做啦
佢哋點避係唔關我事啊
但係佢咁唔想要咪自己避囉 點樣講錯佢啊
咁大分歧應該要傾清楚
你而家以為你接受到無仔女,老咗就快生唔到
又見住身邊朋友抱住一個兩個你就可能會開老公波問點解佢唔可以愛你多啲

仔女、移民、金錢觀呢啲大方向一定要有一個共識
唔係打得火熱嘅時候乜都覺得就到對方
之後後悔就太遲
我驚啊,但係我成日都比我男朋友說服到。
另一半成日都話,呢個世界係一個好難玩得好嘅遊戲,愛佢就更加唔應該生佢出嚟,成日俾佢講講下都覺得佢講得好有道理

不過講真想要小朋友其實都係一個幾自私嘅決定,個小朋友長大咗可能會好似我咁,其實有得揀完全唔想揀出世
有時見着身邊啲朋友有小朋友都會羨慕,但係我覺得唔可以因為咁樣就質問老公點解唔可以愛我多啲,咁樣就變咗感情勒索。佢愛唔愛我,同佢想唔想要小朋友係冇關係㗎
點解呢個po咁撚多文盲
掉轉頭講
你愛唔愛你男友同你想唔想要小朋友都無關係…
如果你為左一個人而唔生
咁就一世喇…
而當你結婚嗰刻都係無法肯定
呢個人以後係咪都令你覺得咁值得去放棄生仔
師兄你不如驗下眼先
唔想比人裝就做好自己啊 係咪咁難明啊
個枕邊人諗乜都唔sure嘅 不如自己嚟啦?
你肯應承佢唔生係出於愛佢
而佢堅持明知你想要BB都唔比你生係出於愛自己多啲,佢係愛你,但係世界上可能有另一個人都同樣愛你,而且想要BB,同你更加步伐一致,建議你好好同佢傾吓,仔女唔係Chanel Hermès袋,有同無對於你嘅人生影響好大

純粹off topic搭咀
條女一直都話唔想生
係咪要夾硬用套屌到佢敏感而死先合你心水
係㗎,所以我哋都係互相說服緊對方,呢個亦都係我唔想結婚嘅其中一個原因。
不過同佢多次嘅討論,發現佢竟然接受到領養,而我亦都係想同佢經歷「撫養成人」嘅過程,想帶幸福比另一個生命,唔一定要有「生」果一下。可能將來結婚,有再好啲嘅經濟能力,會領養
唔大都大左肚
咁都唔要既就算條女幾唔岩你都有唔着
講咁多倒不如襯而家考返個老豆牌好過
都似
時間線夾到啱啱好
比人咁背叛法,仲可以繼續行落去?
諗諗吓個時間又真係夾得幾好,而且仲要有個group一班人討論點樣逼佢老公,越睇越覺得呢個女人好恐怖
呢D case我成日諗起Friends入面嘅Monica 同 Richard

一開始Monica唔想分手話無小朋友無所謂,諗諗下唔得,組織家庭係佢由細到大嘅夢想
後來佢哋復合咗一陣,Richard有一幕係話離唔開Monica,佢好愛佢所以可以為咗佢同佢生小朋友
但Monica知Richard唔係真心想要小朋友,所以都係分手
男人唔想面對就係會咁樣拖⋯⋯
自己諗清楚啦,外人比唔到意見你
包括你男友
結紮啊生
佢自己咪講咗話結紮 不過搞左7年都唔做囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞