我以為佢大肚係意外 但原來係佢畜意妄排

951 回覆
5050 Like 213 Dislike
睇完你第一句就知唔駛討論

佢老婆對乳膠敏感呀
共識係食藥避孕呀
又唔睇又要參與討論
自私,唔負責任呢d terms真係萬能key咩情況都俾人拎黎用
所以都有寫食藥都中嘅話,個男人會接受同養。我覺得拖足七年唔做結紮照屌,係因為大家傾好咗食藥依種方式,同中咗會照要,個男人本身似係信曬個老婆,點知比老婆呃,至於禁唔禁慾依個問題都係兩公婆傾出嚟,個女人接受依個盤口,無得賴個男人掛住屌閪掛,何況屌閪大家都有份享受,個男人都無諗過比自己老婆陰。講到尾都係結婚前睇清楚揀咩人,唔係就奶嘢。
佢無做手術喎,藥又唔係佢食,係條女食
佢付出咗乜野?付出咗自己啲精?
我答咗
兩樣野要分開睇
自己追故
避孕方面其實個老公知食藥都唔係100%

老公話唔鍾意小朋友 但又用依種方法避孕,仲要本身話如果咁都有咗,佢就死死氣咁做老豆

其實咁撚樣都對個小朋友唔公平,你唔撚想要,但又未做足自己方面既避孕,雖然話想準備結紮,但屌咗咁耐都未撚紮

個老婆係錯得好撚離譜,但導致大肚依單野,個男人某程度上都有啲責任
自私個位係
佢自己話自己唔想生仔,
但又要係無做手術情況下,冒生仔危險打真軍

你似乎閱讀理解有問題
所以理解唔到佢自私個位係邊
人哋咪話意外有咗咪會盡責做爸爸
佢哋共識就係食藥,咁都有咗就天意,認命做爸爸
睇唔到佢點無盡責

你就一係黑一係白
為咗唔好有咗就去盡佢一係唔扑一係結紮

你就著眼於而家個結果
但就無睇到係個女人特登唔食藥陰9個老公
個責任仲係個男人度?
女人食避孕藥=男人自私
咁男人戴套=女人自私?
一齊7年,咁啱人地有咗嘅時候話plan咗下年絕育?
乳膠敏感就唔戴套要條女食藥
唔可以用非乳膠套咩?
食避孕藥對條女有幾大副作用你讀咁多書應該知啦
係愛老婆嘅會捨得咁撚多年都重係plan緊絕育

利申,單方面呃人要生仔係好撚仆街
完全唔尊重婚姻同對方
但會拎得個老婆出嚟咁樣公審
打咁大篇野,有幾多成美化咗,幾多野其實冇講就自己諗
佢咪付出左要承擔萬一食藥有左既風險囉
盲嘅就唔好撚留言啦
Ok係我唔記得咗

咁7年時間又唔結紮點解要推咁耐先
如果真係咁唔想生
結婚就好紮埋啦
唔紮+知道女方想生
你扑得野就有風險

即係我唔係話個責任喺男方度
但係7年中出喎
佢係咪應該要保障自己呢?
同埋上面有人話有非latex嘅套
你地個個都講到結紮好似禁個制咁
結紮完冇得後悔解返開架喎
但係個男人講到自己好撚憎細路仔

唔計佢比老婆呃,如果有咗佢就照扮好老豆 咁樣都冇問題咩?

佢自私個位係對個BB唔公平

佢咁撚憎細路,生落嚟勉強做爸爸 對佢自己定佢個仔都唔係好事
5 6萬
你以為冇離婚就唔會仆街?
就係因為有你呢種仆街行徑,唔諗清楚就生,迫人夾硬食
搞到d細佬得唔到家庭溫暖,大個憎鳩老豆老母
成件事係個女方處心積慮 唔尊重男+
男方嘅不小心同不幸

其實唔係100%女方責任
而追究責任其實都已經無用

想離婚咪離囉 無人逼到佢要養自己個仔
所以我覺得兩件事係分開處理

條女呃佢:佢完全係victim,責任100%係條女度
避孕問題:根本一開始佢將個波推晒俾條女,自己唔禁慾照屌閪係有風險

你理解咗兩樣野係獨立,先明白個問題係邊
係跟都係跟老母咋
睇內文都係啲垃圾姊妹教路啦
想像到啲低質女人響gp圍威喂,扮晒智者咁俾意見
「我老公咁窮就話唔生啫,你老公咁嘅人工實養得起啦」
「生左佢就鐘意架啦」etc
自私個位係
佢可以選擇犧牲自己嘅快樂,
做手術前企硬唔打真軍,
用risk free方式解決性需要,
但佢堅持自己快感行先,
仲要堅持咗7年咁耐
離婚都有贍養費嫁 仲可能分身家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞