我以為佢大肚係意外 但原來係佢畜意妄排

951 回覆
5050 Like 213 Dislike
個重點根本唔係佢點盡責去避孕
佢兩公婆有共識用食藥方式去避孕
咁就可以排除咩條仔就爽,食避孕藥有幾多副作用
呢樣嘢係已知嘅事實上係佢兩者都願意接受

成件事重點係個女人偷偷地停藥+誤導個男人有避孕
目的係有小朋友
而呢個目的係個男人一早已經表明唔想有

咁個男人到底係唔係要承擔呢個責任呢?
佢對成件事其係無充分認知喎
我就認為無喇
你意思係個男人唔想要小朋友,又無一早結紮又要打真軍,唔用其他方式解決,例如用玩具滿足老婆,老婆用手/口。唔講佢老婆昆佢嘅問題,剩講扑嘢,佢無寫明,首先係要屌閪嘅,佢無唔打真軍嘅選項,再者篇文無寫,無得假定係個男人拒絕用手 口解決同用玩具滿足老婆,都可以係個老婆話唔要玩具要真嘢,依啲無資訊嘅嘢判斷唔到。
呢個唔係付出喎
呢個係佢自私嘅結果喎

唔通我無牌駕駛,
又付出咗俾popo拉嘅風險咩
響未知有呃人之前,個男嘅肯接受食藥都會中嘅風險呀,肯收皮未?
咁咪同條仔講唔撚食
呃乜撚呢
呢個唔係付出喎
呢個係佢自私嘅結果喎

唔通我無牌駕駛,
又付出咗俾popo拉嘅風險咩
我唔明你點解拎個避孕問題出嚟討論
根本就係佢哋兩個人共識
係呢件事上邊根本討論價值

除非你揸住如果佢唔係現場出現就無事呢個方式思考
女人受朋友唆擺咩圈子都有啦
高學歷圈子都好多呢啲女人
鐘意比垃圾意見扮人生導師見過唔少
好睇你自己嗰個夠唔夠醒
會唔會比人講兩句就影響到
所以話兩件事要分開睇

條女呃佢:佢完全係victim,責任100%係條女度
避孕問題:根本一開始佢將個波推晒俾條女,自己唔禁慾照屌閪係有風險

兩件事係同時發生
最憎人玩背叛
講明唔會要小朋友 你咁樣背後陰鳩我 自己想要就迫人生
心機重撚到 你一單係咁 之後有咩事出事都可以第二單係咁
仔一樣比錢養 婚一定離
唔落辣醬,抵啦

嘻哈天王「用過套套灌辣醬」 女網紅人工授精下體灼傷
https://lih.kg/2846375
唔知佢做咩好堅持個男人應該唔好扑
完全同意
Exac7ly
一句話Plan咗就大撚晒
咁撚多年
長食避孕藥有副作用是常識吧
係愛條女就用無乳膠套/早啲結紮

共產黨之前夠話plan咗香港有真普選啦

同埋篇文都幾肯定美化同有隱瞞

唔講其他
第一段如果要係講收入,直接講雙方收入,一句就得
駛撚講咩讀唔讀書,m唔mk一大段野
我都可以同你有共識
共識係你幫我打工,我攞9蚊你攞1蚊

有共識同係咪自私係兩回事
呢兩個concept大家撈到亂晒
RN 公院Max 55k bor
計津貼50k 28理論上可行
我認同個男方不必承擔責任
因為佢係比人跣

只係呢件事嘅風險佢本身就應該要知
如果可避免 咁今日就唔使搞到咁
認命啦
就係閱讀理解好先理解唔到
佢咪講好左食藥都中會負責,而家根本唔係呢個case
你話佢信對方會食藥所以打真軍係自私,咁如果佢戴套俾對方吉穿又係男既錯?
你呢啲全部都係估計嚟
咁你都可以話生咗可能佢好鍾意小朋友好有愛
對個小朋友好好,完全推翻佢自己之前講嘅嘢
甚至乎佢自己好痛苦但都盡力照顧佢兩母子喇

呢啲根本無得討論
因為個男嘅自稱自己好唔想生仔阿嘛
你唔想生仔,又唔做絕育手術成日做愛
做乜9事
即係日日玩俄羅斯輪盤
如果你攤開條數,我接得你份工,我就唔會話你自私
真係其他人撈亂?
唔知你講乜
有共識就已經唔存在自私
共識係大家同意嘅事
大家都認為咁做係可以接受

自唔自私係你哋呢啲第三者認為
你自己搞清楚先喇
食藥都中個男嘅唔介意做爸爸㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞