我以為佢大肚係意外 但原來係佢畜意妄排

951 回覆
5050 Like 213 Dislike
blame the victim
後生同男性喺香港係原罪
你最多都係話條仔on撚鳩信曬老婆,坐定粒六諗住99%無事啫,你已經假定咗係條仔想打真軍,而唔係條女都有想打真軍,單純講扑嘢唔講生仔,係條女想打真軍多過條仔又有可能,大家都想打真軍又有可能,點解一定賴條仔要求打真軍?正路我都無人會知。
後面直頭講緊第二樣野,佢唔想生仔係真,所以我咪話佢on撚鳩信曬老婆攪成咁。打真軍依單嘢,都係個句,無人知邊個想多啲,或者大家都想,插條撚入去中出緊係個男人嫁,條女都做唔到,玩嘢咩大佬。七年唔做手術嘅係佢,但你借依點話一定係條仔自私又做多咗,都係無人知邊個提出食藥避孕先,就算係條仔提出先,條女都可以唔接受嫁,又可以係條女自己講先,雖然可能性低啲,但唔係零呀嘛。

你本身有個前設係,條女食藥避孕會傷身>一定係條仔自私叫條女食藥,自己就照打真軍,咁都無資訊嚟咁推論,依單嘢唔一定係咁發展,何況條仔真係開個自私要條女食藥嘅盤口,條女都可以唔受,去搵個想生仔嘅男人發展,本身就知條仔唔想生嫁啦,咁又結婚。

客觀嚟睇單野咪兩條友本身有共識食藥避孕,如果食藥都中條仔會養,大家有共識下扑嘢,條女想要小朋友就出茅招呃鳩條仔,條仔又蠢撚到仆街睇唔出條女會因為想要小朋友就陰鳩佢,結果就中咗伏,比信任嘅人呃撚咗。可以數條仔嘅地方都係得蠢同唔做手術,但唔做手術除咗佢自己on鳩外,都有因為對條女嘅信任,相反條女又呃條仔信任 又迫條仔硬食個小朋友 一野將成段關係打爛曬,仲要自己想要就要,佢無問清楚條仔肯唔肯就先斬後奏,條仔真係唔肯,佢自己不論金錢、做人處事定個腦都無辦法養到個小朋友,生同落都係害個小朋友。

我覺得無乜討論空間,唔諗住說服你,都唔會認同你個堆無資訊下嘅假設,所以回覆埋今次就算啦,我又唔係同條仔有親,唔需要幫佢兜,你覺得自己一定啱我都無辦法
其實係唔鍾意就點都唔會鍾意 依家有強姦冇焗生㗎喎
生完唔鍾意又點計?
咁你知唔知自己串錯字啊 你又邊個行頭啊?
養多個唔駛好多錢?咁佢係唔係飲水晒太陽就自己識成長?
其實有幾個位我唔係咁睇

你已經假定咗係條仔想打真軍,而唔係條女都有想打真軍,單純講扑嘢唔講生仔,係條女想打真軍多過條仔又有可能,大家都想打真軍又有可能,點解一定賴條仔要求打真軍?正路我都無人會知。

因為打真軍呢樣野係同生仔有因果關係,
問題唔係在於邊個想打真軍,
係在於邊個想生仔

所以我個著眼點係明明唔想生嘅係男方,
但男方又打真軍(冒生仔風險)內射足7年,
又唔早啲做手術
所以我先講佢自己應該負一定責任

你本身有個前設係,條女食藥避孕會傷身>一定係條仔自私叫條女食藥,自己就照打真軍,咁都無資訊嚟咁推論,

其實有資訊,
資訊就係條女根本好撚想生仔,
由此推論條女根本由頭到尾都唔想食藥,
你睇事實亦係咁發展

可以數條仔嘅地方都係得蠢同唔做手術,但唔做手術除咗佢自己on鳩外,都有因為對條女嘅信任,相反條女又呃條仔信任 又迫條仔硬食個小朋友

咁條女仆街係全post共識無野好討論
題外話

Condom唔係得乳膠製
其實離婚係最好選擇
竹門對竹門不無道理
完整嘅家庭
呢句說話難撚聽過粗口
第一個人唔完整
兩公婆都仲唔夠完整?
睇返啲識嘅而又結咗婚嘅朋友同學同事
結咗婚而又生咗小朋友真係佔好少
比例上可能得三成幾
而兩公婆嘅學歷背景同收入,低嘅比例係較高
睇左十幾頁,乳膠敏感咪用非乳膠囉,無人講既

PU未用過,我前度都係乳膠敏感,用呢隻就無問題
香港無孤兒院?
llm
好明白樓主心情,因我都一樣唔想要小朋友,可惜我冇樓主咁果斷.....
真係有賤女人呃有食藥再事前整穿個套架喎
意外
最憎就係呢d咩浪費左女人時間
男人個d就唔係時間唔係青春
大多數女人去到某個年紀就會想要小朋友(尤其係學歷低,做啲下欄工嘅女人,因為平時佢哋冇咩事要做),所以咁唔想要嘅話就唔好同同一個女人維持太耐時間嘅關係
咁你咪每個月比2萬佢囉
揀錯老婆
打字都可以有懶音
一早講撚左唔要啦屌你老母咩
其實成個whatsapp gp啲人都可以係人證啦
告完佢再搞離婚有可能錢都唔洗畀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞