我以為佢大肚係意外 但原來係佢畜意妄排

951 回覆
5050 Like 213 Dislike
連登victim-blaming既人比例多到
反而ig留言d人仲正常
好撚慘…..係呢個悲情城市
唔想生都好正常呀大佬
有咩理由逼人生架
條仔就認清事實啦係條女覺得點都有人養 自己份工養唔起都無所謂咁
條仔壓力真係好大 建議搵律師搞
唔好妥協 咪到時個小朋友出世都覺得爸媽唔愛佢仲慘
頂,真係道德綁架,

你唔比佢生。無人性,殺人兇手

你比佢生,唔養。無人性,不負責任

你比佢生,養。犧牲自己人生仲要對個自私精一世

生出黎跟本害左個細路

條女剩係諗錢錢錢,跟本養小朋友除左錢仲有好多樣野
講英文真係好撚型喔
條女好成功將條仔,佢自己同埋個未出世既細路帶入一個三輸局面
呢d小聰明真係害死人
柒撚到, 你條垃圾不如潛啦
只可以錫到個小朋友燶,等佢大個之後自己放棄老母
爸爸唔好唔要我
膠就一定,點會係左,liberalism講consent同契約架喎,左翼角度被欺騙者完全無責任
同埋pro life 100%係conservatism野
係而家呢個香港出世已經辛苦啦
離婚囉,bb 照生
你老婆好恐怖
一返學就要學愛國愛黨
點會可能無
Hd grad做公立醫院28歲有機會有
如果做私家,fg直情可以成42k
另加跟醫院業績花紅
RN Max 55k
我同事俾過張糧單我睇加晒啲嘢成60k
呢啲女人真係見唔少 好恐怖 用個仔綁架對方 害左下一代
玩大佢,講明生完要離婚,但個仔跟老豆
請個工人養兩老加仔好過益佢
其實無victim blaming
大家都同意佢係victim,無人不同意,
但佢自己都有多少責任

正如我有朋友想婚後先脫處,
人地真係幾年黎都企硬,
同時都要冒分手風險

佢既然想唔生仔,就應該企硬唔打真軍,
或者自己做咗個手術先真係搞

你話要手術咁大件事想認真考慮無問題,
但你自己都應該要企硬用手用口就算
所以揀個理性嘅做老婆幾咁重要
死on9,死撚咗佢啦唔好喺度害人,唔好生仔添,做你個仔真係慘過做非洲人。
你唔鍾意小朋友都可以試下接受
試完唔鐘意咁點啊?你接咗佢?定掉佢去堆田區?
On9999
認真?讀完出黎幾歲?公院rn起薪34k,跳幾年先到頂? 定係你覺得做兩年就升apn? 私家個range可以好闊,前題係你有經驗,但28歲
無撚錯 君子不立危牆之下
可能計咗allowance
我同意你講法,一早都講明唔要小朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞