[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#76 42吋新時代

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
本身用緊gtx 1060 6gb
想配27-30吋qhd mon
用黎睇劇/打機多,唔追求高fps玩槍game
點睇?
32至34吋mon,睇戲多,打機少(60Hz都夠),係咪得LG or AOC可揀? 4k budget
ew3270u
有無BenQ EX2510S師兄
幫手量度最低高度連底座係咪真係唔過40
完全唔明點解gigabyte m32u係外國會咁高評分,試左幾日覺得好普通個qc又好差,black ligh bleed 死點個d都中左獎即刻退左貨
轉手入隻pg32uq d色正撚到呢
但係外國冇乜人講pg32uq,rting 評m32u overall 8.7分但pg32uq比其他網好多方面評低過m32u.... 屌
想請問下有無ching見過有2k mon係細過27吋/好幼邊框可以推薦下

張枱個位置尷尬 而家放24吋都而家得返好少位
PG32UQ 係唔差,但係冇 FALD 又唔叫得上好
外國換到無問題先收貨
來來回回一個星期換都廢事,退左佢算,m32u真係唔掂
差5千銀有咩好比
點會差5000咁多
3. 看影片, 沒有50%時間以上都玩競技型(FPS/賽車)遊戲, TN直接淘汰, 選VA or IPS

想confirm下 如果主要買黎睇戲係咪就揀VA IPS?

搭單問埋2k筆直有冇咩介紹,冇任何信仰
加少少上24UD58
見睇劇都幾高評價
就依隻唔該巴打
4k 144 32吋以上 hdmi2.1

係唔係等x32fp 最好?
隻Samsung 32:9 mini led 真係咁差咩 賤價都冇人要
依部又唔知幾時先有香港...
x32fp 台灣訂手續要點搞?
用緊 3080
平時打下 fps fifa 睇 Netflix
畢直一萬內 請問有邊隻 27 / 32 好
Lg 隻 27gp950 成日無貨
最好 4k144
照之前比 好似唔洗等太耐香港有貨返 好似係
假設推3a 大作4k 144hz
現階段只能揀3080以上 (都勉強)
最好出新一代顯示卡就升級
早排砌過部機,買左Philips 328e1ca
買完先發現原來無HDR
而家有D 後悔

其實HDR重唔重要?
多謝指教
追畫質=重要
但隻mon唔係用mini led/oled就發揮唔到
所以唔好太在意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞