[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#76 42吋新時代

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
電視POST推個間?
未試過,因為呢 5 年買過四隻 mon 都係淘寶同 Newegg 買返嚟
LG 27UD88-W
AOC U4308V
GIGABYTE AORUS FI32U
ASUS ROG Swift PG32UQ
我幫襯Amazon
Amazon平香港啲行貨好多
而家4k 144hz or up
27或者32吋,一萬蚊上下筆直
除左無貨嘅Lg之外,仲有咩好選擇?
一半打機一半睇戲
輕量文書
咁人地要27呀嘛
唔係人人有位擺32”
又會貴D呢,夠用就算
想換問, 留意緊DELL S3422DWG
官網SALE $4600 4-5星期有貨
呢個價位32-34吋2K 144hz有冇好D既選擇
想問下27GL830-B會唔會都OK?都有2k 144hz G-sync nano ips,見到27gp83b有少少over budget有啲心痛
遲d都要做HDR,但oled個對比係無得頂,用過sony pvm 真係番唔到轉頭 但個人用買唔起
比完錢試見到有問題叫佢換啦懵
想買隻副Mon for睇pdf a4文件用(Mon 打直放)有無性價比高既推介
D sales講定3點上先包果d policy,到時都係硬食就係怕呢樣
想問有咩4k 60hz mon好介紹?
識人價?
ching 我見你好推u2720q,我用緊s2722qc 轉前者會唔會有升級感覺?
升級感不大
只係色域闊d
求4k 32" ips mon 推介
用途: PS5 RPG AAA GAME, 唔玩fps, 60Hz 夠用
budget: 5000~6000
睇中LG 32UN880, BENQ EW3280U, DELL P3222QE
有咩意見或者其他推介?
Mini led 準備入market
我諗真係忍下手 等mini led
集運?
直運
aoc唔好
寧願加多少少budget買好啲
主要執相剪片用 副打機
24吋或留下

LG UltraFine 4K(24MD4KL)
EIZO ColorEdge Series CS2420-CV
呢兩隻點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞