[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#76 42吋新時代

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
關閉HDR就可以了
thz
呢隻4K MON 算係最岩PS5 用既???
4000 蚊內
平價VA我驚你踢個波都可能有殘影
我想問邊度多d gp83b-b開箱文睇

我搵好小
m28u外國網都比好高評價
但係咪用落好多bug?

for ps5用
3000$
正是用緊2070s 可以答你
玩中高效無RT 60hz一定無問題
high/ultra dlss>performance(連埋rt)的話一定無你份,疾硬機
到最後都可能要升卡
兩隻都唔好,直上 mini LED / OLED
用緊FI32U
感覺上都有唔少BUG
一開波 佢default 開咗FreeSync
個mon 每幾秒就黑一陣(我用n卡)
熄咗就OK

更新咗firmware 好少少 但都仲有啲奇怪問題
我熄咗auto detect signal

熄緊PS5 想轉input 會轉唔到 跟住無反應 無畫面
等一陣隻mon 重開完先轉到
一係熄之前轉定 一係熄晒佢話 no signal input 先轉
想問下關於thunderbolt出displayport駁mon既問題
最近買左asus tuf f15,稔住駁mon用 (mon係165hz 2k)
但係我一用條typec(thunderbolt)+displayport線駁mon既時候,部laptop就自動轉左用核顯而唔係張3050ti。 反而用hdni就無事,但係就上唔到165
有無解決方法?
請問1.1米枱應該用幾大?窗台枱
用34 21:9好似唔夠

用32 16:9會唔會好少少?
LG 34wp65c-b 大家咩評價 都係打機睇戲用
正唔正
正唔正
係貴少少但冇買錯 啲色係幾靚
我都係習慣開返HDR
有冇留意埋m32u? 唔知好唔好過fi32u呢
LG panel 色水好通透
巴打們點睇asus vg27aq? 2k 165hz 1ms G-SYNC 係唔係佢最抵
森都唔未見有x32fp訂
幫推
但我想知ps5係咪最多行到4k60
最多4k 120
Samsung 43 吋 tu8500 定 au8000好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞