[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#76 42吋新時代

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
用過s2721qs 已經覺得好正,s2722qc upgrade版應該再正d,爸打邊度買幾多錢?
唔知個sales 吹水定點....佢係咁講...
萬5的話我都可能放棄
GIGABYTE AORUS FI32U
ASUS ROG Swift PG32UQ

呢兩隻比較邊隻正d
3k內
dell s2722qc
dell s2722qc
我想問係咪冇mon有hdmi arc?
想買個mon PS5 打機用
BenQ ge ew2780u係咪最好?
Budget 4000內
4k mon 同埋都係黃金先有賣?
其他大型電器鋪唔見有呢個產品
Benq 真係一般
我用緊佢隻2k版

4K既話有隻好多巴打推薦既vg289q
係咩,用左接近2年冇咩野,色準又對得住個價,係va panel .

不過我嗰隻返左代理check 個usb type c input 同upgrade firmware

但我都換咗隻21:9 了
4k 144 hdmi2.1 係唔係應該等x32 fp?
想問下個mon有條綠色直線係咪一定要拎去整
上網search過下好似話panel壞咗要去換
你個兩款有分別
IPS 1ms(GTG)>VA 1ms(MPRT)
想問而家仲用4299去買XG279Q係咪好不智?
同埋如果3k-4k預算的話
咁多位清有冇心水嘅2k 144 27-34吋mon推介?
廿巴話d色唔夠lg 27Gp85 靚
無野了 原來4k 60
c1 48”初出 都係萬4 萬5左右
條友吹水掛可能....
反正oled 買水貨同行貨冇咩大分別..
brun in 都係冇得賠
我睇到話2k 144最好 2070s 以上
睇完呢條片https://youtu.be/DUMm_3YSOC8

會買83-b
分別係咪會好大拎黎打ps4 fifa online

我想問部lg27gp950點解對比度果啲灰咗較唔到
我可以點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞