[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#76 42吋新時代

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我睇過隻odyssey g7
6千銀
都係32 2k va 16:9
有時都睇唔明點解效能好似差唔多
但價錢差咁遠
240hz
3個巴打會推薦邊個?
自己揀啦
死點漏光真係睇人品 未必關牌子事
想問一個問題 唔係好熟電腦moon
是咁的 本身想係間房裝部43吋4k電視煲劇
但係啱啱發現唔夠位 但係4k電視無40吋樓下嘅size
所以fuck發奇想 睇下電腦moon可唔可以當電視用,主要睇想睇4k netflix disney plus youtube,用電腦moon睇唔睇到
我驚個moon 4k但係技術上睇唔到netflix 4k
電視我知直接裝就睇到4k
如果技術上做到 要買d咩機頂盒先得?
google chromecast得唔得
感謝回覆
2k 144hz 諗住睇下戲,間中打下槍驚咁
暫時睇啱G27Q ,Budget 3000內
想問下仲有冇更好既選擇?
咁我聽日去屌個靚靚4k moon同chromecast睇 4k netflix先
個個走去屌電視, 你返嚟屌moon
冇計..OLED 既質素同價錢 真係冇得輸..
要同級既MON 起馬幾皮....

買完只可以求神 可以畀我用到3年到就夠
時間過得咁慢, 有排先出
放唔到43吋
咁放唔放到42吋?
黎緊有42吋OLED TV
到依家都仲未出價錢...幫鬼佬點做野gA
其實除左OLED TV
有冇QLED 42-43 TV 係用到黎做mon ?
QN90A
但冇120hz
32ja
等埋acer 32 MINILED
想買隻Dell U2720Q wfh 用。

Dell online sales 好似㩒左陣都無人應。

如果去啲電腦鋪門市搵會唔會好少中伏?
市面上居然冇qled 120hz gsync ge tv?
sony新出個部oled 冇咪都冇 gsync?
想問條女個大mon幾錢幾寸?
qled細尺寸冇120hz
sony 冇做g-sync認證
似32吋
貼圖冇source

Btw似27寸多啲
根據佢部13寸macbook判斷
利申兩樣都用緊
有門市搵門市check清楚,
dell近年啲qc麻麻,
屋企隻mon前後唔同問題換左五次
有冇人用benq?睇中benq 3270u但上嚟睇benq口碑多數負評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞