[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#76 42吋新時代

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
睇字我覺得係32吋4K 整數縮放去1080P差過27吋1080P
尺寸唔同 只供參考

比多兩張GAME圖你

麻煩晒巴打 等有機會都係去親眼睇下試下啲mon先入手

我果部會變左咁,效果好差
dell mon係咪唔可以同時供電俾部laptop 同電話/平板?
我發現隻u2520d如果俾緊90w電部laptop
咁部電話(連緊另一個15W嘅type-c口)就會叉得慢咗
係隻mon唔夠力定係我心理作用
27gp950得閒可以去腦場問下有冇貨
上次我都係咁買到
4K 縮2K 定1080, 你望落去都係怪怪地, 唔多順眼, 但唔會話差
睇啱呢個 感覺如何?
第一次買4k
真係幾好 加上我原本係用24吋mon 得1080 60hz
一上4k 144 好似所有野都係另一個境界
係貴咗d
我79xx入手
我見大陸有G70A 6000港紙
不過我就費事啦等Amazon算
搵日我都問下先
真係好吸引 香港acer 都唔知做緊乜
啱啱上fb 仲同間垃圾友和合作
個mon打柴急住換 睇嚟要硬食炒
想問下大家 27吋 2K
主要打機,睇片,有時會執下相
Dell S2721DGF
LG 27GP850-B

2選1邊個會好啲?
最後買左M27Q上來報告下, 中左一粒綠色死點
唔知叫好彩定唔好彩, 係中間偏下
60cm 觀看距離唔算好明顯
各位巴打
M28U G70A XG27UQ點揀好
用3080
平時都係打APEX同少量3A Game
都想試下睇4K片
只駁PC就XG27UQ
邊框都幾粗下不過都可以接受
如果遲啲有機會用埋PS5呢
借問聲Samsung 啲mon 個 3.5 係 “headphone IN” 。點解係 IN? 因為我想 PlayStation hdmi 入 再由mon 個3.5 出 speakers
請問MSI 27寸 G273QF如何?
有冇巴打知道xv282k 有冇伏主要用PS5 少玩fps gameudget 7000
宜家啲4K mon 睇4k片開hdr 暗位全黑0細節是咪正常?
睇咩MOON
HDR要睇source有冇支援
黑位唔應該0細節 除非隻mon太差
冇乜伏
只係HDMI2.1 得一半bandwidth
冇HDMI2.1
PS5上到4K 120hz
不過都冇乜game上到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞