[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#76 42吋新時代

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
你講咁多隻,我實機淨係見過gp950,色水好靚同超窄四邊框,所以最後我都係揀佢,價錢合理

雖然都心思思mini led,但閒閒地都過萬超哂budget,都係算數
簽卡要收手續費
我再搵下邊間有得用信用卡訂

我要拎迎新
我前兩個星期前買咗Q2722QC大約3300

你上dell綱可以同佢chat問價錢,比原價平好多

留意佢個chat辦公時間

我只係新手,只可以覆你咁多
想問吓如果想買多個mon做副mon應該係買返一樣解像度定一樣Hz會好d?
D 錢留黎攻主mon好過,副mon 是鳩但,除非同時3 mon遊戲
啱啱買完VG289Q,用佢條dp線。但最多行到4k 60Hz 無option上到4k 120Hz。
有無人都係咁?
打錯
我買左asus vg28uql1a, 但插hdmi2.1用notebook 4k144hz唔可以同時開hdr, 淨係4k60hz先開到hdr, 有無解決方法
岩岩入手左lg 27gp83b
但返到屋企先發現個盒既label 比人cut走左一部份
有barcode 個位置
上網check 左
應該係有類似serial no. And Model no. 之類個d

得返一張label 係寫住係邊個倉
加一堆好多個英文字姐合既字
+ barcode

想問下係咪有問題..
點解會cut走左個一part?
飛利浦都有隻4k 144
同lg一個panel
有無人討論過
法奧包0死點
新手想問DELL依隻抵唔抵屌,我見ebay 做緊優惠$1600
New Dell 27 Curved Gaming Monitor – S2722DGM 165Hz 1ms
係咪鋪頭cut走?

我記得喺中央田買,sales喺我面前cut走左一部份
原價?
係鋪買,但cut黎做乜?
應該都要加手續費,同埋佢而家個網個價唔update
用咗 半年到 果時5k入手
色水一般因為contrast好低
佢光度400nits 夜晚熄燈用較25都好光
So far so good 但可能要轉戰VA
10kbudget係手等Mini led
4k 60hz for PS5/Film and office
希魔巴 係時候開新POST
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞