[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#76 42吋新時代

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
想問下如果好少打fps,主要睇片同玩3A大作
其實上144係咪必要?
因為有少少心郁想由1080上2k
主要睇片同玩3A大作
可考慮4k 60
但GPU唔可以太差
要Adobe RGB+均勻度高=CS2420
MAC+P3=24MD4KL
我都諗緊呢個問題,加上又有少少急用,但睇片想要調光好啲啲,唔知嚟緊嘅miniLED4K調光和畫面相對普通4K有冇大幫助,始終我係窮撚唔想咁進取玩OLED著
平價mini led準備入market
貴價mini led 2019年已進場
暫時睇中X32 FP 27唔知有冇其他選擇同一個價位
肯定有大幫助
普通MON 漏光漏到暗位灰晒
mini LED 黑位黑d 唔會明顯發灰
睇HDR光位突出d
缺點係有光暈

只係用緊張3060ti
4k 唔太推得郁
上年 8 月買咗 PG32UQ 表示後悔
好差咩? 個時期待左好耐
最後揀Lg oled
嗰陣唔知水貨 LG OLED 電視平
有冇人用緊M34WQ / M27Q, 想問下點解插咗個keyboard mouse 落mon, 再用KVM function好似macbook pro detect唔到, 有冇人有經驗
Keyboard + mouse 落mon + Type C mon to type c macbook 咁連
有無Gigabytes M32U 用家講吓用家感受
本來我都打算32uq 但hdr 得600 就冇去了
加個X有HDR1400
幾時會有27寸 oled 144hz mon
價錢都貴咗一倍多添 仲有係hdmi2.0
IPS mon發現左粒死點
想問下有無方法搞?
邊到有得買
隔離電視POST有講
盛澤影音(好似係)
4K 得60HZ好似浪費左張3090
s2722qc同u2722d點選?
睇戲多, 唔打機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞