[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#76 42吋新時代

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
重要食炒價先好嘢
唔會啦,我諗住遲下出隻42吋oled
咁去台灣官網買算
多個HDR400分別不大
明白 但我仲糾結緊 4k落返2k會唔會覺得按受唔到
我用朋友部2k 144都頂唔順 一粒粒
最慘係 去到腦場睇你又唔覺
睇片咁冇明顯
但一睇文字就現晒形
我會揀4k 144 mon
要fps就降特效
要畫面就推高特效
進可攻 退可守
4k 60我都推唔郁

唔敢上4k 144
你一定要開高效?
咁又唔係 但真係要熄哂d效先順到

Btw而家4k 144係咪要7-8k?
如果玩賽車驚
34我自己覺得唔夠大
而家想升38
而家38wn95c/gn950香港都唔知幾時先有貨
新手求助 爬完文見到話va panel反應最慢
如果我揀緊MSI G24c6 (144hz)(VA)
同LG Ultra Gear 24GN600-B(144hz)(IPS)
其實係咪都無所謂?MSI仲平幾舊水
打ps4用 有無巴打可以比少少意見 唔該晒
打機 不過都想畫質靚少少
而家好多片都直接射哂上電視黎
想問點睇三叔28''g7 4k 144? 見佢出左行貨
ps4要高hz其實無用
要ps5有game支援或者pc先用得着
打機正常IPS>VA
我都諗緊呢部 或者LG27GP850

4k落返2k 驚驚地
想睇埋部ASUS VG289Q但旺角無sample睇
唔太識
如果2k Mon 用1660 super 推唔推得郁?
想買個24-27吋,但係高度唔可以超過450mm
有冇啲咩選擇?玩FPS/Racing/煲下片
唔該哂
如果反應時間1ms IPS vs 1ms VA其實係咪一樣?
平價啲嚟講點解ASUS隻PA278QV 冇乜人推介?
係咪因為爭幾百蚊寧願買4k嗰隻?
LG C2 ?
想買4k 32" 睇片同打AAA game 有以下心水有冇心得分享下pls
m32u, pg32uq, mpg321ur-qd, fi32u
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/b8c61f0596
C2 42" 萬5?
C1 48" 都係9k左右wo...
有無27 吋平價4k mon推介下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞