[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#76 42吋新時代

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
試下直接調轉兩條訊號線,留意下同樣情況係跟mon定跟線
大陸BOE面板差過LG面板
LG面板色彩通透
幾時先有c2 價錢
近期去過睇 27 4K 做主mon
用緊m1 macbook Air, 打機+bt 美日劇&戲 + netflix + utube

請大家比啲意見,三選一大家會揀:
LG 27UL500W
ASUS VG289Q
BENQ EL2870U
我部腦用緊N卡,係咪唔可以用X32 FP,要等佢部X32?
dell
我駁咗chromecast
關咩事
freesync 同 g sync 開都唔開望落冇分別

利申眼殘
想買
想問下ASUS vg28uql1a 呢隻如何?
追晒個post 都冇乜人提
剛到咗27吋mon 4K

但windows 10 display settings 只可以選1920x1080

請問各位Ching有冇教學點set

有三部mon, 其中一部27吋4K
識別返4k mon係幾號mon
對號入座返
已經識別咗mon

我張係n卡quardo p620 mon dell s2722qc

救指教

利申:新手
https://www.youtube.com/watch?v=o-QABQ7c-Fk
冇咩特別 略遜M28U啲 對妓姦好反感都入得過嘅

BTW 唔知法奧仲係咪做緊AORUS系列 0光0死 因為FI32U都係$7299
幾抵玩 但之前有巴打嗰隻好似係背光出事 搞到上下鴛鴦色(?) 不過應該係個別事件
去NVIDIA控制面板入面有冇?
有唒三部mon, 去到27吋mon都係show 1920x1080
有緊咩線?
普通睇片打下Fifa 有冇咩推介,見大家揀嗰啲好似好高級。

牌子初步見Phillips
27吋由display port轉hdmi入mon
Ok thx
點解要轉hdmi?
新手近排買新電腦想換mon
用3060ti
大部分時間打fps 時不時打巫師3
目標:2k 144 27吋
預算:2500左右
原本睇中ASUS VG27AQ 隻曲mon
但比sales sell 完又有少少想買AOC Q27G2S
一嚟傾向平面多啲,二嚟亮度好啲
但買之前想問下咁多位ching 呢個條件下有冇更好選擇
呢個mon好似無display port, 有錯請指點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞