Overwatch鬥陣特工討論區#14 肥豬牌充電器

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

我坦阿屌

要睇下個復活有無價值架嘛
復完又比人wipe 一次咪又係浪費
要對面至少死一兩件先好復

明明復活2隻坦就守到個點
屌你老母死撚左留返拜山都唔用

咩叫明明
兩隻坦有無大?
有無戰鬥力?
唔好人地唔復你就係度嘈先得架

mercy是原罪,個撚個都馬後炮話復撚左就點點點
通常講呢啲都唔話係玩開mercy,應該係連sup都唔點玩
有時啲輸出自己死尻左,得佢一個,唔復佢都屌,係咁撚勁唔好死啦

mercy main比人屌係因為佢地好多時真係除左mercy咩都唔識玩.

唔好同我講咩保唔到你,dive comp成村人衝過黎我自己都顧唔掂自己,叫我保你? 相反,ana一個anti heal反cup, lucio boop開人, zen幫你殺埋都仲得, 你mercy除左等死可以做咩?
你玩得mercy就要識positioning,識survive on your own.唔係既我打多個dps好過

仲有rez,我season1屌到依家,唔係話死一個就唔rez,你要自己用gamesense諗下,防守方對面pick左你一隻,其他teammate又冇咁快死,你一定要rez,唔rez輸撚硬; 記撚住你招rez好易叉,正常情況次次teamfight你都要有大,唔係既我打多個dps好過

我打左5個season mercy main見一個屌一個

如果有個女仔係你隊伍玩mercy, 真係可以判定死刑 同佢地講gamesense 慘撚過食屎

琴晚我用mercy 走位補4個隊員好地地,
同隊個韓妹用D.VA 叫我係咁補血,但自己又1條友走去第度,成隊得我一個healer 唔通補佢唔補另外4個人咩. 之後我死左佢先叫我復活,明明我岩岩先復活完人. 最後比佢fuck我

要睇下個復活有無價值架嘛
復完又比人wipe 一次咪又係浪費
要對面至少死一兩件先好復

明明復活2隻坦就守到個點
屌你老母死撚左留返拜山都唔用

咩叫明明
兩隻坦有無大?
有無戰鬥力?
唔好人地唔復你就係度嘈先得架

mercy是原罪,個撚個都馬後炮話復撚左就點點點
通常講呢啲都唔話係玩開mercy,應該係連sup都唔點玩
有時啲輸出自己死尻左,得佢一個,唔復佢都屌,係咁撚勁唔好死啦

mercy main比人屌係因為佢地好多時真係除左mercy咩都唔識玩.

唔好同我講咩保唔到你,dive comp成村人衝過黎我自己都顧唔掂自己,叫我保你? 相反,ana一個anti heal反cup, lucio boop開人, zen幫你殺埋都仲得, 你mercy除左等死可以做咩?
你玩得mercy就要識positioning,識survive on your own.唔係既我打多個dps好過

仲有rez,我season1屌到依家,唔係話死一個就唔rez,你要自己用gamesense諗下,防守方對面pick左你一隻,其他teammate又冇咁快死,你一定要rez,唔rez輸撚硬; 記撚住你招rez好易叉,正常情況次次teamfight你都要有大,唔係既我打多個dps好過

我打左5個season mercy main見一個屌一個

如果有個女仔係你隊伍玩mercy, 真係可以判定死刑 同佢地講gamesense 慘撚過食屎

琴晚我用mercy 走位補4個隊員好地地,
同隊個韓妹用http://D.VA 叫我係咁補血,但自己又1條友走去第度,成隊得我一個healer 唔通補佢唔補另外4個人咩. 之後我死左佢先叫我復活,明明我岩岩先復活完人. 最後比佢fuck我

呢d局比我就換隻根滋或者閃光出黎大家各憑本事算
真係要玩奶就出DJ上前排切人
其實大家係咪多數都係韓國server
雙補pick Ana成日未開波就有人叫I need healing,我aim差既話一定換,屌你打得都未撚打
死神ptr勁到on9

離遠 散你幾槍黎補血 血包補師都唔洗

仲要Nerf埋豬少一個Counter

等睇上到正服炒哂車
死神個根本問題係手短腳短唔係續戰力
依家吸血只係令佢diediedie果陣無咁易死

另一個角度諗
reaper手短腳短所以要打近=要食傷先埋到身=冇續戰力
buff左補血之後, reaper續戰力高左, 直情正面行過黎打,手短腳短冇關係,要行點都行到,你又殺佢唔到,一比佢埋身你又仆街,加隻坦同76比佢,可以打平推型dive
最重要係,reaper識補血根本除左burst damage高(mei/cree/hog etc.)1v1冇人夠佢打
想學玩猩猩,有冇高手教下???

我成日都覺得d小窗口勁難跳入去

我成日都覺得d小窗口勁難跳入去

我成日覺得佢係箭靶only,冇乜見過高手
雙補pick Ana成日未開波就有人叫I need healing,我aim差既話一定換,屌你打得都未撚打

玩補真係好憎啲人尻叫need healing,有時時打打下見條友叫need healing
轉頭望下佢,扣得嗰十幾血係咁叫補
死神ptr勁到on9

等睇上到正服炒哂車

另一個角度諗
buff左補血之後, reaper續戰力高左, 直情正面行過黎打,手短腳短冇關係,要行點都行到,你又殺佢唔到,一比佢埋身你又仆街,加隻坦同76比佢,可以打平推型dive
最重要係,reaper識補血根本除左burst damage高(mei/cree/hog etc.)1v1冇人夠佢打

高分段拎黎接猩猩接dva應該好用左 限制下放狗係唔錯

我呢d魚塘如果對面出法拉 自己隊個長槍槍法差 你試下坦補比人炸死一次 d隊友即刻屌到你開花信唔信
死神ptr勁到on9

等睇上到正服炒哂車

另一個角度諗

Hog叫Burst damage
睇返Post標題先 nerf完200血都撚唔死

玩補真係好憎啲人尻叫need healing,有時時打打下見條友叫need healing
轉頭望下佢,扣得嗰十幾血係咁叫補

幾十血你無野做咪補
正常我視線範圍唔係開緊戰都會滿血
其實打親rank見到啲人連basic 既counter pick意識都唔冇真係好嬲

E.g. 死都要用Genji打猩猩,對面出雙飛可以連一隻hitscan都冇,仲出炸彈鼠同死神
E.g. or叫佢轉猩猩去counter 對面genji,雖然轉左,但佢唔係去針genji,而係走去幫隻死神係咁差電

唔只係金銀牌場,白金鑽石場都有7成既場有呢啲冇sense既隊友
死神ptr勁到on9

等睇上到正服炒哂車

另一個角度諗

close range除左hog邊個burst到200dmg
死神ptr勁到on9

等睇上到正服炒哂車

另一個角度諗

close range除左hog邊個burst到200dmg

Hanzo
撞到極品MECRY
對面DIVE COMP,搞到佢係咁死
跟住話隊友唔保佢所以troll
撞到極品MECRY
對面DIVE COMP,搞到佢係咁死
跟住話隊友唔保佢所以troll

之前玩猩猩試過特登針對某啲sup
直頭係殺完佢地,係佢地屋企門口等佢再殺
有時會電到佢地痴撚左線,轉英尻troll
死神ptr勁到on9

等睇上到正服炒哂車

另一個角度諗

改完唔會秒到
講緊下個Patch既死神同豬喎

等睇上到正服炒哂車

另一個角度諗

改完唔會秒到

勾+左鍵+melee都算秒嘅
係right click秒唔到

等睇上到正服炒哂車

另一個角度諗

改完唔會秒到

勾+左鍵+melee都算秒嘅
係right click秒唔到

https://youtu.be/dSzPiIbZTUQ
其實打親rank見到啲人連basic 既counter pick意識都唔冇真係好嬲

E.g. 死都要用Genji打猩猩,對面出雙飛可以連一隻hitscan都冇,仲出炸彈鼠同死神
E.g. or叫佢轉猩猩去counter 對面genji,雖然轉左,但佢唔係去針genji,而係走去幫隻死神係咁差電

唔只係金銀牌場,白金鑽石場都有7成既場有呢啲冇sense既隊友

大師宗師都會咁啦

大師宗師都會咁啦

Btw我覺得genji打猩猩唔係無得打

大師宗師都會咁啦

冇絕對Counter,只有差既Team Comp

大師宗師都會咁啦

冇絕對Counter,只有差既Team Comp

Genji打猩猩 你keep到遠距咪有得打囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞