Overwatch鬥陣特工討論區#14 肥豬牌充電器

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
old news,
Dafran係咪傻撚左,有咁好既機會都唔珍惜,想係M記炸一世薯條?

聽講aim特別勁既人,一係死肥仔,一係就心理唔正常

前排係咪有個aim勁過taimou既pro因為用分身一路虐人一路打hgame比人禁左賽

Dafran囉

返M記炸薯條

Dafran tweet @ 18 Jun
Streaming again when Mcdonalds releases me from their prison

佢又真係抵佢一世做M記 以佢既aim水準繼續打實有前途
點知自已放棄

永久禁賽?冇追開單野

禁佢成個owl season1

...

...

琴日已經撞到你

...

琴日已經撞到你

...

琴日已經撞到你

e家d後生仔

...

琴日已經撞到你

琴日幾時

...

琴日已經撞到你

琴日幾時

夜晚 不過琴日問你係咪lihkg果個你唔理我

...

琴日已經撞到你

琴日幾時

有D咁既事

...

琴日已經撞到你

琴日幾時

有D咁既事

咩場

...

琴日已經撞到你

琴日幾時

有D咁既事

咩場

點記得呀大哥
1200 分
成日補位玩坦補,輸到仆街
D fd 叫我玩返main 英,咪玩返死神
好順手,殺到飛起,金傷金殺(4dps),23連殺
最後都係輸
到底要補位定玩返main 英
1200 分
最後都係輸

意識唔夠
睇多D片、睇下人地點玩,有左意識先會知邊個冇意識,再講補唔補位
https://www.youtube.com/watch?v=LZ1XG5i1Ojk
1200 分
最後都係輸

意識唔夠
睇多D片、睇下人地點玩,有左意識先會知邊個冇意識,再講補唔補位
https://www.youtube.com/watch?v=LZ1XG5i1Ojk

真係想上分既,練多一季買過個AC起手好過啦
打地獄場真係會身心疲累
1200 分
最後都係輸

經常問自己幾個問題:
基本意識:
呢個場要點先可以贏?
目標(車,點)係邊?
你係咪做緊令隊伍通往勝利嘅野?

而家呢個組合好唔好?有無比敵人剋?
你可唔可以令個組合好啲?
你隻英有啲咩要做?
你有大未?你嘅隊友有大未?有無得combo?
有幾耐完場?

你嘅隊友係邊度?
敵人大概會係邊度?
如果你係補,有無人低血?對面用左大未?
如果你係dps,敵人有幾多補?對面補用左大未?係邊?你殺唔殺到佢?
你個坦係邊?低血點算?如果敵人突然出黎,你會點逃走?
如果你係坦,你係咪保護緊個目標?如果你衝前,你後面啲隊友點算?

記住呢隻game唔係死鬥,殺得多但係無團隊效益都係會輸
我覺得補位係必須嘅,你應該練熟至少四五隻英,攻擊坦補至少各一
每隻英都有被counter嘅時候,你所謂main一隻英好容易令自己唔知點算好
所以最緊要都係溝通,亦都要提防玻璃心,幾燥都好一定要好語氣同鼓勵
如果你殺得順手嘅,咪問下隊友可唔可以補/坦
如果佢地都唔差嘅,你咪試下補佢地等佢地更加多機會
同埋唔好再用金牌黎比較,垃圾之中最top都可以有3金
睇吓K/D ratio,着火時間同連勝先係知你係咪升緊分
試下練下lucio,慈悲,來因,猩猩啦
識呢四隻唔好亂來已經可以上到1500

打地獄場真係會身心疲累

地獄修行先練到Carry

打地獄場真係會身心疲累

地獄真係好難捱架
有時遇到雙排30lv搶兩個dps又唔識玩
甚至有d小美亂開牆
真係等於4v8

打地獄場真係會身心疲累

地獄真係好難捱架
有時遇到雙排30lv搶兩個dps又唔識玩
甚至有d小美亂開牆
真係等於4v8

https://www.youtube.com/watch?v=bfbRXGePhfU
好片重溫
https://www.ptt.cc/bbs/OverWatch/M.1497907524.A.268.html
出左名單
個春日真係揀自己出賽
台灣成隊都係FW
澳洲都係成隊BLK
咪又係韓國玩曬
咪撚唔浦頭啊屌
咪撚唔浦頭啊屌

記錯
1200 分
最後都係輸

經常問自己幾個問題:
基本意識:
呢個場要點先可以贏?
目標~可以上到1500

老實講1500樓下d 人都係當快速咁打
玩隻自己熟既就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞