Overwatch鬥陣特工討論區#14 肥豬牌充電器

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

呢兩日有冇2千樓下巴打一齊玩
如果skied 更好
樓豬呢

巴打 我實習返9至5
預我8點左右On

Ok
等你carry

我都唔少時候係咁
都唔明某堆人點解會牛仔 明明flick唔到
76都好過 死用牛仔

我都唔少時候係咁
76都好過 死用牛仔

唔比人mccree用tracking

我都唔少時候係咁
76都好過 死用牛仔

唔比人mccree用tracking

利申mc tracking
其實打親rank見到啲人連basic 既counter pick意識都唔冇真係好嬲

E.g. 死都要用Genji打猩猩,對面出雙飛可以連一隻hitscan都冇,仲出炸彈鼠同死神
E.g. or叫佢轉猩猩去counter 對面genji,雖然轉左,但佢唔係去針genji,而係走去幫隻死神係咁差電

唔只係金銀牌場,白金鑽石場都有7成既場有呢啲冇sense既隊友

大師宗師都會咁啦

Btw我覺得genji打猩猩唔係無得打

冇絕對Counter,只有差既Team Comp

Genji打猩猩 你keep到遠距咪有得打囉

但係最能應付到genji既一定係猩猩同sym呀麻
等如你唔會叫隻炸彈鼠打pharah一樣,會叫hitscan打,但2樣都可以比法拉2下直接命中打死一樣,但hitscan係最好方案。

而當然大家雙方既team comp 係互相coumter既當然無問題
E.g.
Genji,76,rein, zyria, ana, mercy
Vs
Pharah,tracer,monkey,zyria,luciou,mercy
咁當然無問題

E.g.
Junkrat,reaper,Dva,rein,ana,luciou
Vs
Pharah,widow,zyria,rein,mercy,luciou

一睇就知下面果隊會贏
打koth一開波1個隊友troll搞到輸0:2
跟住第3埸全隊都troll,冇補單坦有隻sombra跟住嬴番3:2
好耐冇玩攔路豬感覺好似廢左好多

拉人就好易斷鏈都算 點解成日近距離射落去啲脆皮到都唔死 明明見到子彈中撚曬

可能我太廢
死神ptr勁到on9

離遠 散你幾槍黎補血 血包補師都唔洗

仲要Nerf埋豬少一個Counter

等睇上到正服炒哂車
死神個根本問題係手短腳短唔係續戰力
依家吸血只係令佢diediedie果陣無咁易死

死神本身個設計概念就係厚血近攻手,你講果D根本唔係問題黎
正如話同講tracer脆皮,widow近戰弱一樣,隻英本身就係咁設計
新手問下點解機兵同托比昂打rank咁少人揀?呢兩隻英有咩問題
長期卡喺二千頭
求帶上白金 Main Lucio Pharah Winston
Name: MIC
新手問下點解機兵同托比昂打rank咁少人揀?呢兩隻英有咩問題

因為定點太易比人砌低

因為悶

一個只可以企定定開槍,一個就全程執垃圾碎片同起炮塔

關咩事,一揀就俾人屌搵鬼揀
贏5輸5都係扣左十分
https://t.me/joinchat/AAAAAEMFP8Ks3jBKCzpRyA

啱啱開個tg group 一齊得閒約時間衝rank
我今季金 之前上過白金 打開美服

因為悶

Torb得開大時有用
平時pharah掃兩掃就爆塔
好彩就連佢都殺埋
bas呢啲侮辱自己智慧英就算吧啦
ana啪支睡眠針比你就898

因為悶

Torb得開大時有用
好彩就連佢都殺埋

Torb得開大時有用?佢支散彈切坦好撚痛
左鍵遠距離又唔扣傷,練得準不知幾好用

bastion係main damage
前提係 一係你企位好好 一係隊友有盾保你
無人叫你係正前方食傷

因為悶

Torb得開大時有用
好彩就連佢都殺埋

無人叫你係正前方食傷

真係玩得好嘅torb又真係少嘅
通常我遇嗰啲都攬住座塔一齊死
我做坦一定唔會保bas
唔係話佢輸出方面有問題
我同fd排見到對面有bas我地一定針佢先
一殺到就all in
同埋我覺得ana企高地要瞓bas好容易

因為悶

Torb得開大時有用
好彩就連佢都殺埋

無人叫你係正前方食傷

我做坦一定唔會保bas
唔係話佢輸出方面有問題
一殺到就all in

但你唔保機兵咪姐係打少個

因為悶

Torb得開大時有用
好彩就連佢都殺埋

無人叫你係正前方食傷

我會咁睇
佢地嘅功夫好大部份係選位
而呢樣野 你差 或者對面識得拉角度
會好影響表現

因為悶

Torb得開大時有用
好彩就連佢都殺埋

無人叫你係正前方食傷

我做坦一定唔會保bas
唔係話佢輸出方面有問題
一殺到就all in

但你唔保機兵咪姐係打少個

你估個個場有高地比ana上?
好耐冇玩攔路豬感覺好似廢左好多

拉人就好易斷鏈都算 點解成日近距離射落去啲脆皮到都唔死 明明見到子彈中撚曬

可能我太廢

依家仲有得秒已經好幸福
遲啲唔洗玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞