Fujifilm討論區(25)新手發問請追post

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
xt20 18-135
有冇相機頸帶推介 都成900g重

Peak design capture camera clip
有冇腳架推介?
一千budget
原本想買部X100F去日本 行左幾間都無貨
諗住去到日本先買 睇BIC CAMARA 全日本都無貨

係咪真係咁好賣 (利申: 本身用O記3/4)
係咪要上官網down software同firmware?

http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/software/firmware/x/xt2/download.html

巴打有愛
我買個時佢都送腳架但我話唔要
之後佢自己跟多左粒電俾我

你比現金?
我分期張單已經list埋有腳架所以可能唔比換[/quote]
分期呀 可能未打單所以有得換掛個時
星際16-55 最平都要7480
幾時先肯跌價
幾時先肯跌價

啱啱先加咗訂價,點會跌
仲掙扎緊 買唔買舊Booster

申:XT2

未有booster而又覺得performance夠做嘅話咪唔駛買住,反正add on黎,幾時買都得

淘仔見有$1499人仔好似幾吸引

我用圖片答你

即刻好巨舊...
不過如果要影sports我都會買

巴打booster 用正廠電定副廠電?
我申請唔到會員
打哂資料但佢叫我輸入數字,搵唔到邊到輸入數字
我申請唔到會員
打哂資料但佢叫我輸入數字,搵唔到邊到輸入數字

無野了
申請到
幾時先肯跌價

啱啱先加咗訂價,點會跌

[url]http://www.dcfever.com/lens/secondhand.php?id=894
[/url]

師兄覺得$6000個個會唔會有伏 有無可能咁平

未有booster而又覺得performance夠做嘅話咪唔駛買住,反正add on黎,幾時買都得

我用圖片答你

即刻好巨舊...

成皮嘢買部機,忍痛買埋正廠電啦,
買xt1果時送粒副廠電,影得30張就冇電,掉咗,
買xpro2果時送果粒副廠電,用咗一次,影倒百零張以為ok,點知諗住換電時發現佢漲咗! 搞勁耐先拎倒出黎,仆佢個街!
電呢家嘢真係唔好因小失大
幾時先肯跌價

啱啱先加咗訂價,點會跌

<a href="http://www.dcfever.com/lens/secondhand.php?id=894
" target="_blank">http://www.dcfever.com/lens/secondhand.php?id=894
</a>

師兄覺得$6000個個會唔會有伏 有無可能咁平

年半鏡,果時又未加價,差不多啦...
心郁郁想入富士坑 見到dcfever xt1大約$3800-4000有部 呢個時候買xt1算唔算係明智嘅選擇?
心郁郁想入富士坑 見到dcfever xt1大約$3800-4000有部 呢個時候買xt1算唔算係明智嘅選擇?

視你budget而定
淘左個迷你攝影棚,想買支鏡影下玩具
想問下邊支影玩具好?
thanks

手頭有10-24 , 35.4 , 18-135
淘左個迷你攝影棚,想買支鏡影下玩具
想問下邊支影玩具好?
thanks

手頭有10-24 , 35.4 , 18-135

60 marco
有冇巴打分享點對焦快啲?
用左一排, 覺得對焦唔係對得好順手
有時追到人樣都還好, 追唔到 要下下JOYSTICK就好慢

1.單點對焦自選焦點
2.轉會

thanks巴打, 我試試先
冇諗過轉會

我用圖片答你

即刻好巨舊...

成皮嘢買部機,忍痛買埋正廠電啦,
買xt1果時送粒副廠電,影得30張就冇電,掉咗,
買xpro2果時送果粒副廠電,用咗一次,影倒百零張以為ok,點知諗住換電時發現佢漲咗! 搞勁耐先拎倒出黎,仆佢個街!
電呢家嘢真係唔好因小失大

我d 副電 xt 1 買落
仲用得好順 品勝電
幾時先肯跌價

鏡頭跌價係乜野玩法?
係咪加晒價 支35/2加到仲貴過23/2
係咪加晒價 支35/2加到仲貴過23/2

唔係呱, 同level standard 貴過wide?
請問有無xt-20既用家試過去比較潮濕同低溫既地方?想知會唔會有大問題
黎緊會去北歐果面想買部機
因為拎過上手xt-20明顯輕便 合我心水
但係xt-2有防塵防水(雖然跟機支鏡都係無wr)
希望比少少意見
唔該
想問xt2會唔會難上手

利申:新手 勿屌
見有budget就想買部好少少既嚟入坑

唔知難唔難上手
話哂都皮幾野 驚買完唔識撚 就後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞