Fujifilm討論區(25)新手發問請追post

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
上個月由xm1上xt20 唔知點解覺得xt20自動曝光會under 左少少。另外色彩好似同xm1唔同。

xtran1 同3
係會有唔同

係setting 到校返xm1咁?早知唔放部舊機
上個月由xm1上xt20 唔知點解覺得xt20自動曝光會under 左少少。另外色彩好似同xm1唔同。

xtran1 同3
係會有唔同

點校都唔會出到一樣
用多排就慣架啦
有冇巴打放XF 18mm F2?

xtran1 同3
係會有唔同

買番部二手xm1 / xe1 / xpro1
有無人覺得35 1.4有紫邊
對焦唔夠35/2快
買左兩個月想放

係人都知九吹先會炒搶住要
對焦唔夠35/2快
買左兩個月想放

其實睇外國review, 基本上90%都係話支35wr除咗光圈細過支1.4之外,所有aspect都好過支1.4,上年支1.4 全新行貨先賣緊$2800,係唔知點解呢排又吹到支1.4神鏡一樣仲要一鏡難求可以賣返貴$1000姐....

不過都係果句,1.4就係1.4,有就係有,冇就係冇

有支有小小塵長擺防潮

xt1想換機等唔等新機好
對焦唔夠35/2快
買左兩個月想放

其實睇外國review, 基本上90%都係話支35wr除咗光圈細過支1.4之外,所有aspect都好過支1.4,上年支1.4 全新行貨先賣緊$2800,係唔知點解呢排又吹到支1.4神鏡一樣仲要一鏡難求可以賣返貴$1000姐....

放左佢先 唔太啱用
xt-20 揮手
岩岩由x-e2換x-t20
對焦爽快左好多
之前一個二個瘋狂吹奏35.4喎
對焦唔夠35/2快
買左兩個月想放

放左佢先 唔太啱用

我尋日都放咗35wr, 覺得23焦佢易用d

再啱啱買咗1655,咁就23/35/50都有齊了

xtran1 同3
係會有唔同

真係想收返部xm1/xe 當儲都好

xtran1 同3
係會有唔同

xtran1 真係有種獨特魅力

二者都用過,最後留35.2

https://t.me/nupyrelle

咁係因為之前未加價 好撚抵屌
我2K5入行貨 其他廠起碼要貴一倍

如果淨計淺景深同散景,邊支好啲?

咁係因為之前未加價 好撚抵屌
我2K5入行貨 其他廠起碼要貴一倍

依家貴咗成千

如果淨計淺景深同散景,邊支好啲?

35 1.4
之前有巴打share 過一個日本online album,用不同fujifilm 鏡影來分類的
無bookmark 搵唔返,有無巴打知我講邊個網
之前有巴打share 過一個日本online album,用不同fujifilm 鏡影來分類的

http://photohito.com/lens/brands/fujifilm/
依個?

http://photohito.com/lens/brands/fujifilm/
依個?

係呢個啦!多謝巴打

巴打我放僅但有d殘.$1700

xtran1 同3
係會有唔同

xtran1 真係有種獨特魅力

如果唔係影開高反差或者會HDR嘅話X-Trans一代啲色真係好好用
之前用過X-E1 X-M1都好鬼鍾意
但慢就真係慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞