Fujifilm討論區(25)新手發問請追post

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
想買大光圈 自己有部70D同XT10
(買完XT10發現FUJI影景D色 )
70D 用50 1.8已經好滿意 但去旅行又唔想成日拎部單反出黎
所以想買支大光圈比XT10
16 1.4好正好吸引 但貴一倍
35 1.4都唔錯 但又怕自己遲D後悔無買16 1.4
有冇巴打指點下細佬 錢預左洗 但唔想後悔
定係買副廠好? 主要想買大光圈影人像 夜景

買一支就23 1.4 兩支就16加35

16.4 新d 又防水
23.4 平d
如果買一支 真係揀唔落手

睇完一輪網上文 都係想去出35.4 3千幾 始終budget唔夠 黎緊旅行十幾日
但canon果支開af會好撚嘈 同埋失焦
想問呢支35.4會唔會有呢個問題

35.4 除左對焦慢同有小小對焦聲之外 好正
快唔快就睇你用咩機身 XE2打後基本無問題

Xt20 ok嗎? 可以即敗都得
50-230 又有promo喇
今次係二代 但貴左$100

巴打邊到有promo?想買去歐洲

之前買過機登記咗就會收到email

佢想問下50230 係咪唔常用到?
點睇 x-a10?
有冇人都唔見過呢粒制? 原廠有冇得買返?定淘寶算?

你講完我望一望部機發覺我部都甩咗 係咪設計問題

我個部都好似無左
有冇人都唔見過呢粒制? 原廠有冇得買返?定淘寶算?

你講完我望一望部機發覺我部都甩咗 係咪設計問題

我個部都好似無左

唔係制黎
唔影響操作
諗緊買住xe2s/xt1/xt20等好
有ibis玩拍片正

富士依家要插直倒先拍到4k
ibis 4k 應該要幾大電力先推到
想買大光圈 自己有部70D同XT10
(買完XT10發現FUJI影景D色 )
70D 用50 1.8已經好滿意 但去旅行又唔想成日拎部單反出黎
所以想買支大光圈比XT10
16 1.4好正好吸引 但貴一倍
35 1.4都唔錯 但又怕自己遲D後悔無買16 1.4
有冇巴打指點下細佬 錢預左洗 但唔想後悔
定係買副廠好? 主要想買大光圈影人像 夜景

買一支就23 1.4 兩支就16加35

16.4 新d 又防水
23.4 平d
如果買一支 真係揀唔落手

睇完一輪網上文 都係想去出35.4 3千幾 始終budget唔夠 黎緊旅行十幾日
但canon果支開af會好撚嘈 同埋失焦
想問呢支35.4會唔會有呢個問題

35.4 除左對焦慢同有小小對焦聲之外 好正
快唔快就睇你用咩機身 XE2打後基本無問題

Xt20 ok嗎? 可以即敗都得

絕對得
諗緊買住xe2s/xt1/xt20等好
有ibis玩拍片正

富士依家要插直倒先拍到4k
ibis 4k 應該要幾大電力先推到

拍片都預左倒水
係希望除拍片外 影相都有ibis
依家周街都冇支50-140賣
有冇見到邊度有?

天祥mk見過有
今日買鏡見到dcfever 8999賣xt1加35.4 抵唔抵屌

1855 有執
行上去咁鬼攰 得幾張滿意
無長焦真係敗筆 有無巴打有新50230code可share
同埋想問夜景通常點構圖
想入部xt2 加支 100-400或者50-140/2.8影下中遠距離嘅人呀車呀雀仔呀咁
有冇巴打對啲兩支鏡有咩建議?

1855 有執
行上去咁鬼攰 得幾張滿意
無長焦真係敗筆 有無巴打有新50230code可share
同埋想問夜景通常點構圖

巴打,邊個位嚟?
有無岩 x-t20 用既手抦介紹?

同問 原廠手柄太貴

成千銀 唔明點解要咁貴
http://www.fujirumors.com/fujifilm-x-t2s-will-ibis-body-image-stabilization/

好彩忍手冇買X-T2
唔知呢部幾時出呢

x-t2有得減價了

有ibis真係j死
不過已經出左xt2

啱啱出左信用卡諗住買xt2食迎新

同問 原廠手柄太貴

成千銀 唔明點解要咁貴

咪就係囉.... 唔合理

同問 原廠手柄太貴

成千銀 唔明點解要咁貴

咪就係囉.... 唔合理

上淘寶搵下吧啦

有冇人用過呢枝, 抵唔抵??

有冇人用過呢枝, 抵唔抵??

唔抵 俾我啦巴打
想買支中長焦去旅行用

到底買50 60 定 50230好
想買支中長焦去旅行用

旅行用zoom鏡始終方便好多
想買支中長焦去旅行用

CHECK左EMAIL 無收到PROMOTE CODE
我明明有登記機身加鏡頭保養
想買支中長焦去旅行用

你要咩promote code?
想買支中長焦去旅行用

你要咩promote code?

上面支50230 II
原本諗緊買50 2.0定60 2.4 依家支50230又出PROMOTE
我遲下想去日本影紅葉
我都想知, 係咪唔係所有eshop會員都有promote code
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞