Fujifilm討論區(25)新手發問請追post

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
啱啱買咗xt20 + 1855

幾錢呀 師兄

其實都諗緊xt 1/2/10/20點揀好

百老X 8390 送多2粒電同一堆野

想問咁多位巴打 1655f28一鏡走天涯掂唔掂
想問咁多位巴打 1655f28一鏡走天涯掂唔掂

掂不過好重
fuji玩prime先過癮
有冇人都唔見過呢粒制? 原廠有冇得買返?定淘寶算?

tb 都成$40 粒
上次差d 唔見咗

tb 都成$40 粒
上次差d 唔見咗

Show room 有得買
35f2有冇人收
成個旺角都無哂xt2銀版行貨
想放16.4同35.4換16-55
有冇巴打有興趣接收?
新手買x-t2 kit set 好
定係 body + 1024 好

點解今個星期價錢貴過上個星期
終於入左16.4

枝16.4個焦距環轉唔到 係咪正常?

向後解lock好似係
有冇巴打想收18-55 kit鏡?仲未過保
Tg: https://t.me/abcdefg1244

向後解lock好似係

冇錯,btw所有機械對焦環嘅鏡都唔support af後mf微調的

向後解lock好似係

冇錯,btw所有機械對焦環嘅鏡都唔support af後mf微調的

買番黎時扭唔到以為卡住左係咁用力扭

tb 都成$40 粒
上次差d 唔見咗

Show room 有得買

荃灣西維修有,40蚊一粒

Thanks咁多位巴打 去完旅行返黎買

向後解lock好似係

啱啱用xpro2測試咗,其實support af+mf的,巴打試下入menu開af+mf,機身前面個對焦轉盤啪去S,鏡身個對焦環推向機身,先半按快門af,然後擰對焦環mf微調,試咗16同23兩支鏡都冇問題
有個問題想請教大家
如果我預先半按快門對左一點,但我淨係想要呢個地方嘅測光,當我半按住快門然後移去第度果陣可以保留之前測光但自動重新focus過嗎?
我試過測光可以保留,但focus唔到
有個問題想請教大家
如果我預先半按快門對左一點,但我淨係想要呢個地方嘅測光,當我半按住快門然後移去第度果陣可以保留之前測光但自動重新focus過嗎?
我試過測光可以保留,但focus唔到

AF+AE lock
終於入左16.4

想問下幾錢入
有冇巴打知行貨X100F有貨番未
等左半年都未有
有冇巴打知行貨X100F有貨番未
等左半年都未有

下星期返少量

起價一定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞