Fujifilm討論區(25)新手發問請追post

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
請教下富士巴打, 小弟有意轉會, 暫睇岩x-pro2 / x-t2,
想問下x-t2 仲有冇黃mon 問題, 定可以較mon 個色溫?
另外上網睇如影raw, 是否LR解唔到? 我見好多人話raw會執唔番富士色?
thanks

lr解到, lossless compressed raw都解到, 而家冇左之前水彩畫個問題

lr套返profile可以出到富士色, 八成左右

感謝巴打, 另有冇用緊XT-2 巴打知個 evf 同mon 是否仲有色差?

我手上嗰部冇事
想放18-55 kit鏡
上年11月買 行貨仲未過保 95% new
有冇巴絲想要?
Tg: t.me/abcdefg1244
你地係咪都會raw+jpeg咁留

以前會
但依家影完會入 lightroom post-processing
又唔會點直出
所以raw only
請教下富士巴打, 小弟有意轉會, 暫睇岩x-pro2 / x-t2,
想問下x-t2 仲有冇黃mon 問題, 定可以較mon 個色溫?
另外上網睇如影raw, 是否LR解唔到? 我見好多人話raw會執唔番富士色?
thanks

廢柴唔識用你又信

想問下你地用邊種對焦?
去旅叫人幫手影相成日對左去啲景個到
已經開左面部追蹤都唔係次次搵到
thanks

廢柴唔識用你又信

執到似jpeg同一色我切呀
d傻柒最好笑買富賤但又執相
一執相變左唔知咩色真係買黎托撚

你又想集體比人𨳒????
全盛時期既貓sir到底可以有幾撚煩
幫朋友放成套 XT 20 18 55 kit set

3月頭帶佢去買 宜家話少用於是套現 我心都痛埋

有無巴打願意收留?
thanks

廢柴唔識用你又信

執到似jpeg同一色我切呀
d傻柒最好笑買富賤但又執相
一執相變左唔知咩色真係買黎托撚

你又想集體比人𨳒????

yeah i'm ready

有無巴打願意收留?

咩色 有意接收

有無師兄知邊到可以xt10 trade in換xt20
大約補幾多
想放支 18-55
買左一個月 極新淨
行貨 保到下年6月 連Fliter
2100既話
有無巴打有興趣

show room xt1減價

乜xt1仲係咁貴㗎咩
記得一年前喺百記買xt1黑色body都係5490
大家有冇用相機套?
有冇人有update百記1024家下賣緊多$

6380但冇貨,我問佢有冇得訂佢話冇,佢都唔知幾時先有貨返
想放支 18-55
買左一個月 極新淨
2100既話
有無巴打有興趣

睇得遲..... 咁日我星際入左2200
屌出黎
去旅行第一日影咗十張相都無部xt1 就打柴出F0
之前耐唔耐都會 但搞得掂

今次唔同 咩酒精抹呀呢樣個樣試哂
有冇巴打有其他旁門左道

係咪支鏡壞?
之前我支1855 壞壞地又係影影下就出warning

結果我去星際賣左佢另外補錢買過支新
想放支 18-55
買左一個月 極新淨
2100既話
有無巴打有興趣

睇得遲..... 咁日我星際入左2200

早知早多日係到問
想放好耐

有無巴打願意收留?

咩色 有意接收

代朋友問, 巴打放幾多?
tg @BOX_D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞