Fujifilm討論區(25)新手發問請追post

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
近期有冇巴打買XT2, 仲有冇黃mon問題???
猶豫緊T2同pro2中

兩個月前買,冇黃mon了
我都係為咗避黃mon所以t1上咗pro2,結果都係轉返t2

pro2真係咁差? 其實我唔拍片的, 本身都有單反, 所以想買RF款,
但點知全線百記又冇貨 , 之後又係咁sale 我T2....最衰仲要T2平D
所以先1516

pro2唔差,係個evf細d,冇反mon同操作冇咁順手姐

其實真係睇你點用啦T2 係方便同實用 適合香港人要快既性格 影張相都要快
pro2 賣點係EVF有光學加混合 同埋外型設計令你用落會有返攝影既感覺 唔係為影而影
利申:兩部都玩過 不過我中意反MON 所以都係T2
有無巴打係a7RII 成套換 X-T2
有無後悔到 有少少心郁想換
點解我部x-t1較張save fine+raw,但讀張卡既時候有啲相淨係得jpg無raw
點解我部x-t1較張save fine+raw,但讀張卡既時候有啲相淨係得jpg無raw

張相iso100?

張相iso100?

我諗應該係 thx
新手唔見左個相機差電器
係咪一定要出mk買
灣仔會唔會有
好緊急
近期有冇巴打買XT2, 仲有冇黃mon問題???
猶豫緊T2同pro2中

兩個月前買,冇黃mon了
我都係為咗避黃mon所以t1上咗pro2,結果都係轉返t2

pro2真係咁差? 其實我唔拍片的, 本身都有單反, 所以想買RF款,
但點知全線百記又冇貨 , 之後又係咁sale 我T2....最衰仲要T2平D
所以先1516

pro2唔差,係個evf細d,冇反mon同操作冇咁順手姐

其實真係睇你點用啦T2 係方便同實用 適合香港人要快既性格 影張相都要快
pro2 賣點係EVF有光學加混合 同埋外型設計令你用落會有返攝影既感覺 唔係為影而影
利申:兩部都玩過 不過我中意反MON 所以都係T2

當你想低炒而又唔想趴喺地你就會想用t2了
有冇巴打有gfx50s ? 想轉會玩中殘幅
黎緊11月去大阪 到時想影下紅葉
有冇巴絲有55-200 / 55-230 我想問下邊支抵玩(自己好少影花草)
想買55-140 但係 budget 唔夠

XC 一千蚊 交足貨
有冇巴絲有55-200 / 55-230 我想問下邊支抵玩(自己好少影花草)

55-230 一代

XC 一千蚊 交足貨

巴打有冇相睇下

CODE都未撚收到
支鏡太好賣

XC 一千蚊 交足貨

巴打有冇相睇下

CODE都未撚收到
支鏡太好賣

唔係掛! 原來周圍都冇貨嫁
巴打係邊度訂?

街買有貨
行有PROMOTE 一千蚊 黑色 50-230 II

55-230 一代

有冇多d 相睇下
Btw 55-230 光圈細左一級 你覺得影出黎個效果o唔ok 我未用過遠攝鏡 我唔係好識

我覺得性價比係高,新手想儲齊焦距係值得入
我支係一代,果時$990入
依加演唱會必帶,坐到老遠都影到
你話同大師影果d一定無得比,不過都算可以J下ge
下面係上次yes rock concert影ge,直出嫁
岩岩放左xt1
諗緊升級xpro2定xt2好
見大部分巴打都係講xt2
係咪xpro 2唔好用
有冇用緊xt20巴打覺得區域對焦唔準?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞